Jollen Danger Zone – Joel Pohjanpalo: ”Real vei – ja ansaitusti!”

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Euro-kausi sai arvoisensa huipennuksen, kun Real Madrid vei isokorvaisen pokaalin kotiin Madridiin. Sitä voi tosiaan sanoa pytyn kodiksi, koska sinne se on matkustanut nyt jo 12 kertaa Eurooppa cupin ja Mestarien liigan aikana. Mestarien liigan voitto oli Realille kuudes, ennätys tietysti.

Niin ne statsit menivät sitten uusiksi

Aika moni nosti Juven ennakkosuosikiksi. Ja ihan syystä, koska joukkueen puolustus oli ollut niin vahva. Ennen finaalia Juve oli päästänyt vain kolme maalia koko kilpailun aikana eikä jengi ollut hävinnyt kertaakaan. Niin ne statsit menivät sitten uusiksi: finaalissa Juventus päästi yhden maalin enemmän kuin koko kaudella aiemmin ja ensimmäinen tappio tuli myös tilille. Gigi Buffonin suuren haaveen täyttymys siirtyi vuodella eteenpäin.

Zinedine Zidanen Real Madrid on ihan loistava vastaiskujoukkue. Tällä kaudella homma toimi loistavasti. Espanjan mestaruus tuli viiden vuoden tauon jälkeen ja lauantaina Real teki historiaa voittamalla ensimmäisenä jenginä Mestarien liigan kahdesti perättäin. Zidanen johdolla tietysti. Ei ole ihan huono alku valmennusuralle…

Real elää maalinteosta. Joukkue ei jäänyt koko kauden aikana kertaakaan nollille. Sillä etenee mukavasti Mestarien liigassa, jossa pudotusmatseissa vierasmaalien merkitys on suuri. Ennen finaalia mietittiin, että Juventus voisi olla se nippu, joka Realin pitäisi nollilla. No – se kuvitelma romahti, kun peliä oli pelattu 20 minuuttia. CR7 jatkoi mahtiotteitaan ja vei Realin johtoon. Mario Mandzukic tasoitti unelmamaalilla ja näyttikin siltä, että Juventus oli vähän niskan päällä avausjakson.

Toisella jaksolla kaikki muuttui. Real heitti isomman vaihteen silmään ja autokaupunkina tunnetun Torinon kulkuneuvo jäi valoihin. 2-1 tuli Casemiron maalilla 61. minuutilla ja kolme minuuttia myöhemmin CR7 nappasi Mestarien liigan maalikuninkuuden huikealla loppukirillään ja nosti samalla itsensä ensimmäiseksi pelaajaksi, joka on tehnyt maalin kolmessa eri Mestarien liigan finaalissa. Asension 4-1 maali oli kosmetiikkaa: matsi ratkesi Ronaldon toiseen maaliin.

Muutamat dumarien näkemykset eivät ihan Bayernin suuntaan menneet

Juventus pelasi hienon kauden, mutta Real näytti, että he osaavat isot pelit voittaa. Pelillisesti tiukimmalle Real joutui Bayern Müncheniä vastaan puolivälierissä. Bayern vei matseja isoja pätkiä niin kotona kuin vieraissa, mutta muutamat dumarien näkemykset eivät ihan Bayernin suuntaan menneet… Mutta nimenomaan tekemällä maaleja Real mestaruutensa ansaitsi.

Itselläni kautta on vielä jäljellä kahden maaottelun verran. Sitten on aika ladata akkuja ja tietysti samalla vähän seurata, mitä tapahtuu valmentaja- ja pelaajarintamalla Leverkusenissa. Varmaan sieltä on tulossa uutisia lähiaikoina – itse ilmoittaudun takaisin kustannuspaikalle loman jälkeen ja juuri Leverkuseniin. Jossain mediassa on vieläkin höpisty jotain muuta, mutta asiat ovat kannaltani selvät: jatkan Leverkusenissa.

Joel Pohjanpalo
Twitter: @JPohjanpalo

Huuhkajien ja Bayer Leverkusenin hyökkääjä Joel Pohjanpalo on SuomiFutis-sivuston tuore asiantuntija, jonka ”Jollen Danger Zone” tuo jatkossa iloa lukijoillemme kolumnien ja videoiden muodossa (uutinen).

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS