Marca: La Ligassa luotetaan yhä enemmän vanhempiin valmentajiin

© Kuva: Getty Images

Espanjalaislehti Marca on tehnyt laajan tilastovertailun La Ligan valmentajien iästä. Marcan aineisto alkaa vuodelta 1933 ja jatkuu katkeamattomana tähän päivään saakka.

Tilastosta saa selkeän kuvan seurojen kasvavasta taipumuksesta suosia iältään vanhempia valmentajia.

Menneellä kaudella La Ligan valmentajien keski-ikä oli 50,57 vuotta. Tulevalla kaudella keski-ikä laskee nimellisen 0,15 vuotta, mutta 50 vuotta täyttäneiden valmentajien lukumäärä nousee.

Tilastosta käy ilmi, että koko La Ligan historian aikana vain seitsemän alle 50-vuotiasta valmentajaa on kyennyt johdattelemaan miehistönsä sarjan voittoon. Näistäkin suuri osa on ajalta, kun Realin tämänhetkinen miehistö ei ollut edes syntynyt.

Tuoreempi tapaus on esimerkiksi Fabio Capellon voitto Real Madridin kanssa kausina 1996-1997, sekä 2006-2007.

Tulevalla kaudella La Ligan nuorin valmentaja on Alavesin 36-vuotias Luis Zebeldia. Seniori sen sijaan löytyy Real Betisin ruorista. Quique Setien nimittäin täyttää ensi kauden aikana 59 vuotta.

Marcan mukaan Euroopan viiden suurimman liigan valmentajien keski-ikä on 50 vuotta. Näistä sarjoista kaikista nuorin valmentaja löytyy Schalkesta. Seuran valmentaja Domenico Tedesco juhlii 32-vuotis syntymäpäiviään kahden kuukauden kuluttua.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.