Englannin maajoukkueen maalivahti Joe Hart myöntää, että toinen peräkkäinen lainasopimus ei ollut hänen toiveissaan tänä kesänä.

Manchester Cityn kirjoilla oleva Hart, 30, vietti viime kauden lainalla Italian Serie A:n Torinossa. Cityn managerilla Pep Guardiolalla ei ollut käyttöä Hartille myöskään tälle kaudelle, joten englantilaisvahti suuntasi jälleen lainalle, tällä kertaa West Hamiin.

– Vakituinen siirto olisi aina ollut hankala vaihtoehto. En usko, että minulla oli paljon vaihtoehtoja vakituiselle siirrolle, jos niitä oli ylipäätään ollenkaan. Se olisi ollut ihanteellinen tilanne, kertoi Hart Sky Sportsille.

– Kun olette kyselleet minulta kysymyksiä, olen aina vastannut rehellisesti. Ihanteellisessa tilanteessa olisin allekirjoittanut vakituisen sopimuksen jonnekin, jotta voisin asettua ja saada suunnan itselleni.

Hart saapui Cityyn vuonna 2010 Birminghamista ja on pelannut seuran kanssa 348 ottelua. Guardiola teki kuitenkin nopeasti selväksi, että hän haluaa tuoda oman maalivahtinsa joukkueeseen. Hart tiputettiin monivuotiselta ykkösvahdin paikaltaan.

– Kun sinusta tulee ammattilaisjalkapalloilija, ei ole mitään kirjoitettua sopimusta, jossa lukee, että sinun on pelattava viikosta toiseen. Päivän päätteeksi sekin on vain työ muiden joukossa, mutta meitä on minut mukaan lukien monia, jotka vain rakastavat jalkapallon pelaamista. Olen onnekas, että saan tehdä tätä työkseni.

– Kyseessä on lyhyt ura. Sen rahapuoli on mahtava ja se on tärkeä, mutta loppujen lopuksi olen nuori kundi, joka haluaa pelata jalkapalloa. En halua tehdä mitään muuta. Jos se vaatii lainalle menemistä, niin se sopii minulle.

– On lukuisia ihmisiä, jotka ovat olleet tilanteessani. Sinulla on kaksi vaihtoehtoa: voit valittaa asiasta ja antaa pistäviä kommentteja ja yrittää selvittää, miksi näin on tapahtunut tai voit voit vain jatkaa elämääsi. Minä valitsin jälkimmäisen.