Manchester Unitedin managerina vuosina 2014-16 työskennellyt Louis van Gaal kertoi ensimmäistä kertaa ManU-ajoistaan hollantilaiselle Algemeen Dagblad -lehdelle.

Van Gaal sai potkut Unitedin peräsimestä kauden 2015-16 päätteeksi, vain 48 tuntia sen jälkeen, kun ManU oli voittanut FA Cupin. Nykyinen manageri Jose Mourinho julkaistiin uudeksi päävalmentajaksi vain alle viikko myöhemmin.

– He kertoivat minulle siitä vasta, kun se oli jo vuotanut ulos. Se oli elämäni suurin pettymys. United laittoi pääni silmukkaan ja minut laitettiin julkisesti hirsipuuhun, van Gaal tykitti.

Van Gaal luotsasi Manchester Unitedin kaudella 2015-16 Valioliigassa viidenneksi. Hollantilaisluotsin ensimmäisellä kaudella ManU sijoittui sarjassa neljänneksi.

– Paine oli valtava, kun pääni oli silmukassa ja he toimivat minun selkäni takana. Minusta tuntuu, että kaikki oli järjestetty kuin elokuvassa ja se tehtiin selkäni takana jo tammikuusta lähtien, muun muassa Bayern Münchenia ja FC Barcelonaa urallaan valmentanut van Gaal kertoi.

Van Gaalin sopimuksesta jäi siis viimeinen eli kolmas vuosi käyttämättä. United joutui maksamaan van Gaalin ulos sopimuksestaan, joka maksoi 8,4 miljoonaa puntaa (reilu yhdeksän miljoonaa euroa). Hollantilaisluotsi piti seuran kohtelua epäreiluna.

– United ei keskustellut asiasta minun kanssani. Jos he olisivat kertoneet minulle Mourinho-suunnitelmasta, olisin sanonut ”ok, annamme kaikkemme seuraavan kuuden kuukauden aikana. Sitoudumme toisiimme ja joukkueeseen ja sitten Jose Mourinho voi ottaa homman haltuun”.

– He olisivat voineet säästää viimeisen vuoden palkastani tekemällä sen, mutta sen jälkeen, mitä tapahtui, laitoin heidät maksamaan jokaisen pennin, van Gaal kertoi.

Lähde: BBC