Nigeriasta tuli lauantaina ensimmäinen Afrikan maa, joka varmisti paikkansa ensi kesän Venäjän maailmanmestaruusturnaukseen, kun se voitti Kamerunin 1-0 Alex Iwobin (Arsenal) maalilla.

Voiton myötä Nigerialla on viiden karsintaottelun jälkeen kasassa 13 pistettä. Lohkokakkonen Sambia on jo kuusi pistettä takana, ja pelejä on jäljellä vain yksi.

Nigerian ja Sambian lisäksi ennakkoon ”kuolemanlohkoksi” nimetyssä B-lohkossa pelaavat myös Kamerun ja Algeria. Kamerunilaisilla on viiden pelatun ottelun jälkeen kasassa kuusi pistettä, algerialaisilla vain yksi.

Venäjän kisoista tulee Nigerian kuudes esiintyminen MM-turnauksessa. Vuosina 1994, 1998 ja 2014 maa selvisi ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle asti, mutta vuoden 2002 ja 2010 turnauksissa Nigerian matka päättyi jo lohkovaiheeseen.

Afrikan karsintojen viimeisessä vaiheessa on viisi lohkoa, joiden voittajat selviytyvät ensi vuoden kisoihin, joten jäljellä on vielä neljä paikkaa. Päätösotteluun lähdettäessä lohkojen kärkipaikoilla ovat Tunisia, Marokko, Senegal, Egypti sekä kisapaikkansa varmistanut Nigeria.