Espanjalaispuolustaja Pablo Insua otti kesällä ison askeleen urallaan, kun hän siirtyi kasvattajaseurastaan Deportivo La Corunasta Saksan Bundesliigan Schalkeen. Kyseessä on Insuan, 24, ensimmäinen pesti ulkomailla.

Viime kaudella Leganesissa lainalla pelannut puolustaja värvättiin Saksaan neljän vuoden sopimuksella. Insua oli Schalken uuden päävalmentajan Domenico Tedescon ensimmäinen hankinta.

Insualla oli kuitenkin vaikeuksia päästä edes edustusjoukkueen kokoonpanoon, kun Bundesliiga pyörähti käyntiin. Hänet nimettiin satunnaisesti penkille, mutta debyytti antaa yhä odottaa itseään.

Syyskuun lopulla Schalke tiedotti, että Insua ei ole harjoituskunnossa, ja myöhemmin selvisi syy: hänellä oli keuhkopussintulehdus.

Tänään perjantaina Schalke kertoi, että Insuan ensiottelua seurassa saadaan odotella vielä hyvä tovi.

– Hänen keuhko-ongelmansa on kehittynyt sydänongelmaksi, ja se on hidastanut paranemisprosessia. Pablolta on lähtenyt sairaalassa kahdeksan kiloa painoa. Hän ei tule olemaan käytettävissä hetkeen, sanoi Schalken urheilutoimenjohtaja Axel Schuster seuran tiedotteessa.

Schuster kertoi Der Westenille, että Insua on nyt päästetty sairaalasta. Urheilutoimenjohtaja selvensi, että Schalken kesähankinta ei ollut missään vaiheessa hengenvaarassa, eikä Insuan kausi ole ohi, vaikka niin pelättiinkin.