MM-karsinnat jatkuvat lauantaina ja naapurimaa Ruotsi taistelee vielä kynsin hampain paikasta ensi kesän MM-kisoihin. Ruotsi kohtaa lauantaina Luxemburgin, joka on viime otteluissa ollut hyvässä vireessä.

Ruotsi on kiinni jatkokarsintapaikassa tällä hetkellä, kun Ranska johtaa A-lohkoa pisteen erolla Ruotsiin. Sen sijaan arvokisojen kestomenestyjä Hollanti on näillä näkymin jäämässä ulos MM-kisoista. Hollanti on lohkossa kolmantena, kolmen pisteen päässä Ruotsista. Hollannin jatkopaikka vaatisi jo melkoista sukeltamista Ruotsilta tai Ranskalta.

Sami Hyypiä uskoo, että Hollanti jää kisoista rannalle, mikä on ehdottomasti suuri yllätys. Ruotsin kampeaminen lohkovoittoon olisi todellinen jymypaukku ennakkoon kovassa A-lohkossa.

– Niin siinä taitaa taas käydä, että Ruotsi on kahden parhaan joukossa omassa lohkossaan. Ilman Zlatania (Ibrahimovic) joukkueelle povattiin ongelmia, mutta karsinnat ovat menneet hyvin. Vastassa on lauantaina Luxemburg ja kaikki muu kuin Ruotsin voitto olisi jättiyllätys, Hyypiä analysoi peliyhtiö Betssonin blogissa.

Lohkon tilanne on kuitenkin vielä auki, kun kaikilla mailla on kaksi ottelua jäljellä.

– Lohkossa on vielä paljon pelattavaa, sillä lohkoa johtava Ranska tarvitsisi voiton Bulgariasta vieraskentällä – se voitto on todennäköinen ja samalla Bulgarian teoreettisetkin saumat menevät. Kärjen takana vaanii myös Hollanti, jolla on vielä pienet saumat nousta mukaan, mutta vain muiden avulla, Hyypiä ennakoi.