Suomen ja Kroatian välinen MM-karsintaottelua siirrettiin viime hetkillä Osijekista Rijekaan. Suomen A-maajoukkueen pitkäaikainen kapteeni Sami Hyypiä arvioi Kroatian kikkailleen pelipaikassa.

– Kroatia kikkaili peliareenan Osijekista Rijekaan. Virallinen syy oli kentän huono kunto, mutta veikkaan, että ottelun tärkeys vaikutti tuohon päätökseen, Hyypiä puntaroi peliyhtiö Betssonin blogissa.

Osijekin kenttä nousi otsikoihin, kun Kroatia pelasi Kosovoa vastaan. Silloin kovat rankkasateet tekivät kentästä todellisen muta-areenan.

– Kroatia haluaa pelata Suomea vastaan parhaalla mahdollisella alustalla. Mudassa heillä olisi voinut olla isojakin vaikeuksia, kuten Kosovoa vastaan. Kroatialle peli on pakkovoitto, muuten voi Venäjä jäädä haaveeksi, Hyypiä arvioi.

Suomi kaatoi edellisissä karsintaotteluissa Islannin ja Kosovon, mikä on näkynyt myös pelaajien itseluottamuksessa. Hyypiä silti asettuu ennakkoarvioissa Kroatian puolelle, jonka on lähes pakko voittaa ottelu, jos he mielivät ensi kesän MM-kisoihin.

– Suomen itseluottamustaso on hyvä ja kiusaa Huuhkajat tekee varmasti – nimivahva Kroatia on kuitenkin luonnollisesti suosikki. Kaiken kaikkiaan tämä lohko on juuri niin tasainen kuin ennalta arvioitiin. Neljä joukkuetta taistelee kahdesta kärkipaikasta.

Suomen ja Kroatian välinen ottelu alkaa Suomen aikaa kello 21.45. Lue toimittajamme kommentti Huuhkajien pelisysteemistä täältä.