Yökerhobisneksistään paremmin tunnettu Sedu Koskinen oli vuosina 2008-2010 veikkausliigaseura FC Hakan pääomistaja. Nyt hän on paljastanut kirjassaan kuinka paljon häneltä upposi rahaa valkeakoskelaisseuran pyörittämiseen.

– Loppuvuoteen 2009 mennessä olin ehtinyt upottaa projektiin omia rahojani varmaan sellaiset pari miljoonaa euroa, Koskinen kertoo.

Koskinen kertoo tienneensä, että Suomessa urheilubisnes ei ole kannattavaa ilman pelaajakauppoja ja europelejä. Hän halusi kuitenkin toteuttaa unelmansa jalkapalloseuran omistamisesta.

Jalkapalloseura FC Jokerien kanssa epäonnistunut Hjallis Harkimo varoitteli Koskista urheilubisneksen vaikeudesta, mutta häntä ei rahan meno siinä kohtaa vaivannut. Mies laski, että pystyisi laittamaan rahaa seuraan miljoona euroa vuodessa.

Iso takaisku oli investointipankki Lehman Brothersin konkurssi ja Intera Partnersin kanssa käytyjen sijoitusneuvottelujen kariutuminen.

Lopulta vuonna 2009 Koskinen irtisanoi koko Hakan hallituksen ja vapautti kaikki toiminnassa mukana olleet taloudellisesta vastuusta. Hän otti velat yksin vastuulleen.

Koskinen joutui myymään Helsingin Kampissa sijainneen asuntonsa, josta saadut voitot menivät kokonaisuudessaan Hakan pelastamiseen. Lopulta velat olivat niin suuret, että kokenut yrittäjä maksoi niitä joulukuuhun 2016 asti.

– Kaikki kaatui niskaani, jolloin pankki iski kimppuuni. Velat muuttuivat henkilökohtaisiksi. Se oli pitkä ja raskas prosessi.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.