Seuran kunniapresidentti kertoo, miksi ManU ei hankkinut Zinedine Zidanea

© Kuva: Getty Images

Manchester Unitedin kunniapresidentti Martin Edwards kertoi MUTV:lle, miksi United päätti olla hankkimatta Zinedine Zidanea vuonna 1995.

Edwardsin mukaan nuoren Zidanen esitykset ranskalaisessa Bordeaux’ssa olivat herättäneet myös ManU:n kiinnostuksen, mutta englantilaisseuran silloinen manageri Sir Alex Ferguson koki, että Zidanea olisi ollut hankalaa peluuttaa hänen maanmiehensä, ranskalaistähti Eric Cantonan kanssa.

– Pääkykyjenetsijämme Les Kershaw kertoi minulle, kun Zidane oli Bordeux’ssa, että meidän tulisi olla kiinnostuneita hänestä, ja minä mainitsin siitä Alexille. Alex sanoi, että myös Eric oli puhunut Zidanesta hänelle, mutta Alexista tuntui, että Zidane pelasi samalla pelipaikalla kuin Eric.

Cantona edusti Manchester Unitedia vuosina 1992-1997 ja kuuluu yhä seuran kaikkien aikojen suurimpiin pelaajiin. Vuoden 1995 tammikuussa hänen hohtonsa Englannissa ja Manchesterissa koki kuitenkin kovan kolhun.

Ranskalaistähti ajettiin ulos vierasottelussa Crystal Palacea vastaan. Matkalla pukukopin suojaan Cantona hyökkäsi Palacen kannattajan kimppuun, koska tämä oli ärsyttänyt häntä katsomossa.

Cantona sai loppukauden mittaisen pelikiellon, jota pidennettiin myöhemmin Englannin jalkapalloliiton FA:n toimesta myös seuraavan sesongin puolelle. Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa laajensi ranskalaispelurin pelikiellon maailmanlaajuiseksi, jotta hän ei voisi siirtyä pelaamaan toiseen maahan.

Englannissa spekuloitiin, että Cantona haluaisi joka tapauksessa jättää Valioliigan ja Manchester Unitedin taakseen. Ferguson ei halunnut kuitenkaan luopua kultakimpaleestaan ja taivutteli Cantonan kirjoittamaan uuden sopimuksen, minkä vuoksi United ei päätynyt tavoittelemaan Zidanea, tulevaa maailmanmestaria ja Ballon d’Or -voittajaa.

– Kun Alex lähti Crystal Palace -tapauksen jälkeen Ranskaan neuvottelemaan Ericin kanssa jatkosta Unitedissa, hänestä tuntui, että jos hän hankkisi Zidanen, se olisi vaikuttanut Ericin asemaan. Siksi hän valitsi Ericin.

Zidane siirtyi seuraavana kesänä Juventukseen, josta hänen matkansa jatkui viisi vuotta myöhemmin Espanjan suurseuraan Real Madridiin, jonka päävalmentajana hän on toiminut 2016 tammikuusta lähtien.

Cantona lopetti uransa 30-vuotiaana vuonna 1997.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.