Kakkosessa viime kaudella pelannut vantaalainen FC Legirus Inter on suurissa vaikeuksissa taloudellisesti. Tilannetta ei ainakaan helpottanut Legirus Areenan romahtaminen, jonka todelliseksi syyksi paljastui lopulta ilkivalta.

Halli romahti lokakuun lopulla. Aluksi luultiin, että romahtaminen johtui lumen painosta, mutta tutimukset osoittivat toisin.

– Kun saatiin paikattua halli, niin selvisi, että sitä oli yritetty polttaa maan tasalle, seuran puheenjohtaja Jari Kurittu kertoi Vantaan Sanomille.

Halli on palvellut vantaalaisia junioreita ja viikonloppuisin hallissa on pelattu myös paljon harjoitusotteluita ja turnauksia. Korjaustöihin on palanut noin 100 000 euroa.

– Viime kausikin oli jo selviytymistaistelua ja tämän jälkeen olo on kuin tuulen huuhtoman perseen kanssa. Jotkut haluavat rakentaa liikuntapaikkoja ja idiootit ilmeisesti tuhota niitä. Tuhotyö oli suuri järkytys kaikille, Kurittu harmitteli.

Lue lisää Legiruksen hankalasta tilanteesta täältä.

Legiruksen taru näyttää päättyvän. Joukkueella ei ole yhtäkään pelaajasopimusta, eikä näillä näytöillä lisenssiä uusita Kakkoseen. Lisäksi seuran kassasta puuttuu noin 150 000 euroa. Legirusta on pyöritetty aiemmin venäläisen tukijan rahoilla, mutta tuki loppui viime kauteen.

– Tuntuu vain melko epätodennäköiseltä, että jostain ilmestyisi tukija, joka kaivaisi meille tarvittavat rahat. En lähde pelleilemään, jos talous ei ole turvattuna, Kurittu totesi.

Lue Vantaan Sanomien juttu tästä linkistä.