Helsingin IFK teki vuoden päävalmentajasopimuksen Teemu Kankkusen kanssa, lue uutinen. Tarjolla oli kokeneita nimiä, mutta seura päätti vetää rahahanat kiinni ja rakentaa uutta tulemista maltillisesti.

IFK:n toimitusjohtaja Tero Korhonen sanoi, ettei Kankkuseen kohdistunut valinta ollut millään tapaa taloudellisten syiden pohjalta tehty päätös. SuomiFutis-sivuston saamien tietojen mukaan vahvana ehdokkaana oli myös Suomen entinen maajoukkueluotsi Mixu Paatelainen. Paatelaisen palkkapyyntö oli tietojemme mukaan hyvin maltillinen ja vastasi Veikkausliigan alemman keskitason valmentajapalkkaa.

Vaikka Korhonen sanoi, ettei päätöstä tehty talous edellä, on melko selvää, että Kankkusen ja Paatelaisen palkkiot pyörivät silti eri suuruusluokissa. Lisäksi Paatelaisen palkkaus olisi ollut selkeä signaali siitä, että seura hakee jopa riskillä nopeaa paluuta Veikkausliigaan. Kankkusen kanssa edetään maltilla.

– Jos minulta kysytään haluammeko me nousta, niin totta kai vastaan, että haluamme, Korhonen sanoi SuomiFutis-sivustolle maanantaina.

Kaikesta elekielestä ja puheista päätellen IFK:lla ei ole nyt silti kiire mihinkään. Ei puhuta enää stadionhankkeesta, eikä HJK:n haastamisesta. IFK:ssa puhutaan arjesta ja siitä, että omia junioreita nousisi edustusjoukkueeseen. IFK:ssa halutaan rakentaa jotain, jonka varaan voidaan jonain päivänä nojata Veikkausliigassa.

Pikavoittojen hakeminen riskillä olisi voinut tuoda nousun ensi kauden päätteeksi. Toisaalta se olisi voinut viedä seuran konkurssiin. Kankkusen valinta päävalmentajaksi on turvallisempi ratkaisu ja se voi täydellisesti onnistuessaan tuoda myös nousun. Mutta mikään katastrofi ei ole, jos nousua ei ensi kaudella tule. Se voisi olla jopa pienoinen helpotus, jotta seura voisi rauhassa kasvaa ja kehittyä Ykkösessä.

Eikä IFK:n talous vieläkään mitenkään vakaalla pohjalla ole. Siitä kertoo jo se, että osakeannista tulleet rahat menevät päivittäisen työnteon tehostamiseen ja tuo seurajohdolle työrauhaa.

Kankkusen palkkaus on myös viesti siitä, että Veikkausliiga-nousua tärkeämpää on nyt arjen pyörittäminen ja pelaajien kehittäminen. Joku voisi sanoa, että ennenkuulumattoman fiksua arvottamista IFK:lta.