Chelseassa pitkän ja komean uran pelannut keskikenttäpelaaja Michael Essien sai oman patsaan kotimaahansa Ghanaan.

Patsas sijaitsee Ghanan toiseksi suurimmassa kaupungissa Kumasissa. Patsaassa Essien on kuvattu Chelsean peliasu yllään. Patsas sai ghanalaisten keskuudessa ihastelua ja arvostusta, mutta patsaalle on satanut myös kritiikkiä. Muun muassa brittilehti Mirrorin jutussa useat Twitter-käyttäjät pitivät patsasta kammottavana.

Eikä Essienin patsas ole suinkaan ensimmäinen jalkapalloilijasta tehty patsas, joka saa kritiikkiä. Hiljattain Diego Maradonan patsas Intiassa sai murskakritiikin. Myös Cristiano Ronaldon kasvoista tehty patsas ei suoranaisesti tehnyt kunniaa Portugalin maajoukkuemiehelle.

Nykyään Indonesian pääsarjassa Persib Bandung -joukkueessa pelaava Essien ei ole vielä kommentoinut hänestä tehtyä patsasta. Katso kuva patsaasta alta, jos et näe, voit katsoa sen täältä.

Saddick Adams

@SaddickAdams
Hello @MichaelEssien, I'm not sure you're aware of this your huge honour in Kumasi at that popular Boadi Road. Yesterday the sculpture opened the fence around it was and I saw kids & adults take turns to take pictures. I was humbled. Ghana still loves you. It's Beautiful gift