Vuosina 2007-2013 Ranskan maajoukkueessa 41 ottelua pelanneen ja kaksissa EM-kisoissa pelanneen Samir Nasrin urakaari on vahvassa laskussa. Ikää keskikenttämiehellä on vasta 30 vuotta, mutta kahdeksan kautta kestänyt valioliigaura on historiaa. Nasrin matka on jatkunut Sevillan kautta Turkin liigan Antalyasporiin. Sieltäkin hän sai lähtöpassit tammikuussa, ja nyt miehelle langetettiin pitkä pelikielto.

[readmore from=Nasri-Samir]

UEFA:n kurinpitovaliokunta mätkäisi Nasrille kuuden kuukauden pelikiellon doping-rikkomuksesta. Tapaus sinänsä ei ole mitenkään tuore, vaan sitä on käsitelty jo viime vuoden maaliskuusta lähtien.

Aiemmin muun muassa Arsenalissa ja Manchester Cityssä pelannut Nasri syyllistyi suonensisäiseen nesteytykseen, joka on kansainvälisen antidopingjärjestön WADA:n silmissä kielletty metodi. Nasri hyödynsi nesteytystä syksyllä 2016 hotellihuoneessaan Los Angelesissa. Hän oli tuolloin Sevillan pelaaja.

Nasri ei varsinaisesti toimenpidettä salaillut, vaan poseerasi toimenpiteen suorittaneen yksityisen lääkäriyrityksen Drip Doctorsin promootiokuvassa saman vuoden joulukuussa.

Päätöksestä voi yhä valittaa.

Lähteet: UEFA:n kotisivut sekä Sky Sports