Serie A tiedotti maanantaina uudesta kansallisesta televisiointisopimuksesta. Espanjalainen MediaPro hankki TV-oikeudet itselleen vuosiksi 2018-2021. Kauppasumma on muhkea 1 050 miljoonaa euroa vuodessa. Tai tarkalleen ottaen tonnin päälle.

– Jätetty tarjous, 1 050 001 000 euroa ylittää tarjouskilpailuun asetetun minimihinnan, Serie A kertoi tiedotteessaan.

Tämän kauden loppuun saakka Italian sisäiset TV-oikeudet ovat Skyn ja Mediasetin hallussa. Kyseiset italialaiset TV-yhtiöt tarjosivat tammikuun lopussa uudesta sopimuksesta 830 miljoonaa euroa vuodessa, mutta Serie A hylkäsi tarjouksen. Nykyisessä sopimuksessa kanavat maksavat televisioinnista 945 miljoonaa euroa vuodessa.

Italian pääsarjan toive oli saada 1,05 miljardin tarjous, ja nyt MediaPro ylitti rajan 1 000 eurolla.

Aiemmin tämän kauden aikana lokakuussa Serie A teki sopimuksen kansainvälisistä lähetysoikeuksista. Ne saivat haltuunsa IMG-yhtiö sekä italian valtiollinen TV-kanava Rai. Ne maksavat oikeuksista vuosina 2012-2021 371 miljoonaa euroa vuodessa. Summa on kaksinkertainen edelliseen sopimukseen verrattuna.

 

Uusi TV-sopimus on rahallisesti arvokkaampi kuin La Ligan nykyinen TV-sopimus, mutta häviää murskaavasti Valioliigalle. La Ligan TV-sopimuksen arvo on tasan miljardi euroa, mutta Valioliigan peräti 1,95 miljardia. Bundesliigan oikeuksista maksetaan vuodessa 1,16 miljardia euroa ja Ranskan Ligue 1:n oikeuksista 0,726 miljardia vuodessa.

MediaPro omistaa oikeudet myös La Ligan televisiointiin. Asiantuntijat pitävät mahdollisena, että MediaPro suunnittelee uuden TV-kanavan perustamista yhteistyössä Serie A:n kanssa.

Sky reagoi sopimusuutiseen ilmoittamalla, ettei MediaPron tarjousta voi hyväksyä. Se vaatii asianajajiensa välityksellä neuvottelujen keskeyttämistä.

 

 

Lähteet: Mediotiempo ja The Local