Malawin Chikwawan piirikunnan poliisi on pidättänyt jalkapallotuomari McKnight Nyekheyan epäiltynä pelaajan murhasta, kertoo Maravi Post.

Nyekheyan, 28, epäillään iskeneen Billiatin joukkueen pelaajaa kepillä päähän, mikä johti pelaajan kuolemaan.

Chikwawan poliisiaseman edustaja Foster Benjamin kertoi Maravi Postille, että tapaus sattui Billiatin ja Chilengon joukkueiden kohtaamisen yhteydessä.

Nyekheya jätti viheltämättä pilkun Billiatille, mikä suututti joukkueen pelaajat perinpohjaisesti. Tuomari pakeni pelaajia lähellä sijaitsevaan taloon, mutta pelaajat savustivat hänet sieltä ulos.

Lopulta Nyekheya tarttui keppiin, jolla hän löi yhtä pelaajista ennen katoamistaan pellolle.

– Pelaajan raportoitiin kuolleen hänen saapuessa sairaalaan. Vihaiset kyläläiset ja Billiatin pelaajat jatkoivat matkaansa epäillyn talolle ja sytyttivät sen tuleen. He tappoivat karjan ja tuhosivat epäillyn vanhempien talon, kertoi Benjamin Maravi Postille.

– Väkijoukko siirtyi seuraavaksi epäillyn omistamaan liikkeeseen Mkhaten Trading Centreen ja varasti esineitä, joihin kuuluivat muun muassa pakastin, kotiteatteri, matto ja neljä pussilakanaa. Nyekheya ilmoittautui Nchalon poliisille ennen kuin hänet siirrettiin Chikwawan poliisiasemalle. Häntä odottaa syyte murhasta.

Poliisi etsii yhä henkilöitä, jotka tuhosivat talot ja varastivat Nyekheyan liikkeestä.