Baselin aikakausi päättyi – Sveitsin liigassa vaihtui mestari kahdeksan vuoden jälkeen

© Kuva: Getty Images
Honka ja KuPS Veikkausliigan huippuottelussa! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Sveitsin liigassa juhlittiin lauantaina uutta mestaria, kun Young Boys Bern kaatoi Luzernin 2-1.

Young Boys varmisti voitolla sarjan mestaruuden neljä kierrosta ennen kauden päättymistä. Kyseessä on seuran historian 12. Sveitsin mestaruus.

Berniläisseuran edellisestä mestaruudesta oli ehtinyt vierähtää jo 32 vuotta. Edellisellä kolmella kaudella Young Boys on käynyt lähellä, mutta jäänyt jokaisena vuonna toiseksi, kun Sveitsin liigaa dominoinut Basel on napannut mitaleista kirkkaimmat.

Ennen Young Boysin voittoa Basel oli juhlinut Sveitsin mestaruutta kahdeksan vuotta putkeen. Näillä näkymin Basel sijoittuu sarjassa toiseksi.

Baselin ylivoimasta oli tullut Sveitsin jalkapallolle jo yleinen huolenaihe, sillä joukkue sai mestaruusvuosinaan lisää rahaa Mestarien liigaan osallistumisesta, mikä kasvatti Baselin ja muiden joukkueiden välistä eroa entisestään.

Euroopan jalkapalloliiton Uefan uusien sääntöjen mukaan Sveitsin mestari, eli Young Boys, aloittaa ensi kaudella Mestarien liigan karsinnoissa playoff-kierrokselta. Ennen sarjan mestari on päässyt suoraan lohkovaiheeseen. Sveitsin pääsarjassa toiseksi sijoittunut aloittaa ensi kaudella Mestarien liigan urakkansa karsintojen toiselta kierrokselta.

Honka ja KuPS Veikkausliigan huippuottelussa! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!