Iltalehti kertoi tiistaina, että Kolmosessa pelaava SexyPöxyt on saanut riveihinsä valtavasti kokemusta suomalaisen jalkapalloilun terävimmältä huipulta (IL:n jutut pääsee lukemaan kokonaisuudessaan tästä ja tästä).

Espoolaisjoukkuetta siirtyvät vahvistamaan bundesliigamestaruuden vuonna 2004 voittanut Pekka Lagerblom sekä kuusinkertainen Veikkausliigan voittaja Sebastian Sorsa. Herrat tuovat mukanaan yhteensä 18 ottelua A-maajoukkuekokemusta (Lagerblom 12, Sorsa 6).

– Veri vetää takaisin kentälle. Tässä ei ole mitään ihmeellistä. Tämä on hyvin luonnollista, viime syksynä nappikset naulaan laittanut Sorsa kertoi päätöksestään Iltalehdelle. Laaksolahden urheilupuistossa.

– Kunkku (Jari Litmanen) on näyttänyt mallia. Oikeat futarit ei lopeta ikinä.

Pekka Lagerblomin solmima sopimus mahdollistaa tiettävästi muualle siirtymisen kesken kauden. Sorsan kontrahti on puolestaan mallia ”herrasmiessopimus”. Kokenut duo vakuuttaa, että kauden tavoitteena on hoitaa Sexypöxyt sarjatasoa ylemmäs Kakkoseen.

– Toivottavasti scoutit tulevat katsomaan. Siellä on lupaavia nuoria kundeja, joiden selässä lukee toisella Sorsa ja toisella Lagerblom.

Lagerblom pelasi viime kaudella ruotsalaisessa Åtvidabergissa. Talven aikana hän harjoitteli vanhan seuransa FC Lahden kanssa, mutta ei saanut lopulta sopimusta seuraan.

Sorsan paluu pelihommiin tapahtuu ensi sunnuntaina tutulla areenalla, miehen entisellä kotistadionilla Telia 5G Areenalla. Sexypöxyt kohtaa tuolloin Kolmosen sarja-avauksessaan HJK-Laajasalon klo 19 alkaen. Samalla areenalla kamppailevat edeltävänä päivänä Sorsan entiset seurat HJK ja KuPS.

Myös Sexypöxyjen valmennuksessa on tuttuja nimiä. Päävalmentajana toimii entinen huippuvahti ja A-maajoukkueen maalivahtivalmentaja Markku Palmroos ja hänen apulaisenaan Palmroosin pitkäaikainen apulainen Ari Tiittanen.

Päivitetty 18.4.2018 klo 16:20: korjattu: HJK-KuPS pelataan lauantaina. Ennen päivitystä jutussa puhuttiin sunnuntaista.