Nämä maalitykit taistelevat Veikkausliigan maalikuninkuudesta – neljä suurinta ehdokasta ja villit kortit

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan kausi käynnistyy alle viikon kuluttua. SuomiFutis-sivusto ottaa tällä kertaa ennakkopaketissaan liigan kovimmat maalitykit tarkasteluun.

Viime kaudella Veikkausliigan maalikuninkuuden vei IFK Mariehamnin hyökkääjä Aleksei Kangaslkolkka, joka iski 16 osumaa. Maaliin päähän hänestä jäivät Ilveksen Tuco sekä HJK:ssa ja PS Kemissä viime kaudella pelannut Filip Valenčič.

Tällä kaudella maalipyssyjä löytyy jälleen useammasta joukkueesta. Nostimme ensi kauden potentiaalisimmat maalikuninkaat.

João Klauss de Mello, HJK

HJK hankki ensi kauden kattavalla lainasopimuksella Hoffenheimin organisaatiosta brasilialaisen hyökkääjä Klaussin. Mies ei ole ehtinyt vielä pelata HJK:n paidassa kuin muutaman ottelun, mutta meno on ollut vakuuttavaa. Kahdessa Suomen Cupin ottelussa, mies on iskenyt kaksi maalia. Osumia tärkeämpää on kuitenkin se, miten Klauss pelaa. Hän on näyttänyt todella vaaralliselta ja esimerkiksi cupin puolivälierässä KuPS:a vastaan Klauss piti jopa pilkkanaan kuopiolaisten puolustuslinjaa. Koonsa puolesta Klauss tuo myös pääpelivoimaa HJK:n hyökkäykseen.

Tähän kun ynnää vielä sen, että HJK:ssa luultavasti tarjonta tulee kauden aikana olemaan kunnossa, niin brasilialaishyökkääjä saattaa hyvinkin iskeä itsensä heti ensimmäisellä kaudellaan Veikkausliigan maalikuninkaaksi. Toki HJK:n hyökkäyksessä kilpailu on kovaa, sillä Klauss joutuu taistelemaan peliajasta Amr Gamalin sekä viime kaudella 14 maalia tehneen Akseli Pelvaksen kanssa.

Aleksei Kangaskolkka, IFK Mariehamn

Viime kauden maalikuningas on tälläkin kaudella varmasti korkealla maalipörssissä. Kangaskolkkaa voisi kuvailla synnynnäiseksi maalintekijäksi. Hän haistaa hyvin tekopaikat ja viimeistelee kohtalaisen kovalla prosentilla. IFK:n hyökkäyksessä Kangaskolkalla on tukeva rooli ja peliaikaa on luvassa paljon.

IFK:n pelisapluuna ei ole talven harjoitusotteluissa toiminut kovin mairittelevasti. Myös Kangaskolkka on ollut varjojen mailla muun muassa Suomen Cupissa, mutta kun tosipelit koittavat, maalintekijä varmasti herää talviuniltaan.

Benjamin Källman, FC Inter

Suomen Cupissa hurjaa jälkeä tehnyt Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen hyökkääjä on ehdottomasti yksi niistä nimistä, jotka kannattaa merkata ensi kaudella isolla tussilla. Källman teki viime kaudella jo yhdeksän maalia, vaikka peliaika varsinkin alkukaudesta oli vähäistä. Tällä kaudella Källman tulee nousemaan Veikkausliigan supertähtien joukkoon.

Inter pelisysteemi nojaa kahteen kärkeen. Källmann ja Timo Furuholm ovat yksi Veikkausliigan vaarallisimmista kärkipareista. Inter on muutenkin vahva nippu ensi kaudella, joten tarjoiluakin on luvassa mukavasti.

Källman on myös yksi harvoista suomalaisista ykköshyökkääjistä tämän kauden Veikkausliigassa. Maalintekijöitä ei liiaksi ole suomalaisessa futiksessa kasvanut, mutta EIF-kasvatti on poikkeus sääntöön ja hyvä niin. Huippukausi Veikkausliigassa voisi myös avata ovia ulkomaille, jossa Källmanin tavoitteet ovat.

Vahid Hambo, SJK

SJK:hon viime kaudella siirtynyt Hambo on vihdoin saanut pelata terveenä. Brightonissa aika kului reserveissä ja loukkaantumiset häiritsivät oikeastaan koko kahden vuoden ajan. Hambo muistetaan parhaiten kaudelta 2015 FC Interin paidasta, jolloin ”Suomen Zlatan” iski neljä maalia kuudessa ottelussa, jonka jälkeen tie veikin jo Englantiin.

Hambo on ollut Suomen Cupin otteluissa vaarallinen ja mikäli mies vain pysyy terveenä, on hän ehdottomasti yksi Veikkausliigan parhaista maalintekijöistä. Hambon kohdalla terveenä pysyminen on kuitenkin iso kysymysmerkki. Toivotaan, että mies pysyy terveenä, koska Hambo on kuitenkin vasta 23-vuotias. Terveenä pelattu kausi voisi nostaa miehen osakkeita ja antaa vielä uuden mahdollisuuden ulkomailla. Ominaisuudet ovat Hambolla kunnossa.

Villit kortit

Juho Mäkelä, PS Kemi
Mäkelä siirtyi kauden kynnyksellä Kemiin ja hänelle on povattu ykköshyökkääjän roolia. Mäkelä teki viime kaudella HIFK:n paidassa kuusi maalia Veikkausliigassa. Liikaa ei kuitenkaan kannata tuijotella viime kautta, sillä HIFK:n hyökkäyspäässä oli paljon vaihtoehtoja, eikä Mäkelä päässyt kovinkaan paljon edes pelaamaan. Loppukaudesa ruuti oli kuivaa ja mies paukutti tasaiseen tahtiin maaleja, kun IFK taisteli sarjapaikastaan. Mäkelä on selkeä vahvistus Kemiin, ja jos tähdet osuvat kohdalleen, voi hän hyvinkin hätyytellä jopa maalikuninkuutta.

Stênio, FC Lahti
Viime kaudella 23-vuotias brassihyökkääjä iski jo yhdeksän maalia. Avauskausi sujui siis melko hyvin ja nyt Stênio tietää Veikkausliigan metkut. Stêniolle on luvassa myös peliaikaa rutkasti Lahdessa, sillä hän on joukkueen selkeä ykköshyökkääjä. Stênio saattaa hyvinkin nousta ensi kaudella todella arvokkaaksi Lahdelle. Kymmenen maalin raja on uhattuna ehdottomasti.

Filip Valenčič, Riku Riski, Akseli Pelvas, HJK
HJK:n tulivoimasta kertoo se, että joukkueesta voi nostaa useamman nimen, joka voi onnistuessaan voittaa maalikuninkuuden. Valenčič teki hurjaa jälkeä PS Kemissä viime kaudella, jonka jälkeen Helsingin kirkkaat valot kutsuivat. Valenčič on maalintekijä, joka tekee tälläkin kaudella tärkeitä maaleja HJK:lle. Riittääkö peliaika kuitenkaan maalikuninkuuden voittamiseen?

Riski palaa Suomeen ja Veikkausliigaan suurin odotuksin. Riski ei pelaa HJK:ssa puhtaana kärkenä, joten mieheltä odotetaan enemmän myös tilanteiden luomista kuin vain puhdasta maalien mättämistä. Riski on silti hyvä tekemään osumia ja hän pystyy nopeudellaan hakeutumaan hyviin tekopaikkoihin.

Pelvas on Suomessa todella aliarvostettu maalintekijä. Kaudesta toiseen Pelvas on osoittanut olevansa hyvä viimeistelijä, mutta edes HJK:ssa ei aina ole luotettu häneen. Tällekin kaudelle HJK halusi kaksi kovaa vahvistusta keskushyökkääjän paikalle Pelvaksen rinnalle, joten kilpailu peliajasta on todella kovaa. Se on varma, että Pelvas kyllä maaleja tekee, mikäli peliaikaa vain tulee.

Deivydas Matulevicius, KuPS
Liettuan maajoukkuehyökkääjä ei ole vielä ehtinyt pelata KuPS:n riveissä kuin yhden cupin ottelun. Siitä on vielä vaikea tehdä suuria johtopäätöksiä, mutta ainakin rooli on Kuopiossa selvä. Mieheltä odotetaan maaleja ja KuPS pelaa kirkkaista mitaleista, joten maalintekijän on työssään myös onnistuttava.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.