Bayern Münchenillä on ensi tiistaina edessään todellinen kohtalonottelu, kun se ajaa vieraskentällä takaa Real Madridin 2-1 -johtoa Mestarien liigan välierissä. Bundesliigan mestaruuden Bayern on varmistanut jo ajat sitten, joten tänään oli varaa antaa avainmiehille lepoaikaa.

Sen Bayern totisesti tekikin. Bayern Münchenin avauskokoonpano kotipelissä Eintracht Frankfurtia vastaan oli sen nuorin Bundesliigassa sitten vuoden 1971, sillä joukkueen avausmiehistön keski-ikä oli tänään vain 24 vuotta ja 45 päivää.

Bayernin avauskokoonpanossa nähtiin peräti neljä bundesliigadebytanttia: 20-vuotias Niklas Dorsch, 19-vuotias Meritan Shabani ja vasta vuonna 2000 syntyneet Franck Evina ja Lukas Mai. Dorsch iski debyytissään myös bundesliigauransa avausmaalin.

Bayernin toisen maalin puolestaan viimeisteli Saksan maajoukkuehyökkääjä Sandro Wagner, joka on nyt tehnyt maalin kaikkia 18 nykyistä bundesliigajoukkuetta vastaan.

OptaFranz

@OptaFranz
18 - Sandro #Wagner has now scored against all 18 current #Bundesliga teams. Complete. #FCBSGE @FCBayernEN @FCBayernUS

Vierasjoukkue Eintracht Frankfurtin maalia vartioi tuttuun tapaan Huuhkaja-vahti Lukas Hradecky. Suomalainen sai kaivaa pallon selkänsä takaa lopulta neljästi, sillä Bayern voitti ottelun 4-1. Ottelussa oli sikälikin jännitteitä, että Eintrachtin valmentaja Niko Kovac siirtyy ensi kaudeksi Bayernin peräsimeen. Samat joukkueet kohtaavat myös toukokuussa Saksan cupin loppuottelussa.

Kierroksen muissa otteluissa varmistui Kölnin putoaminen pääsarjasta kakkosbundesliigaan, sillä Köln hävisi Freiburgille vieraissa maalein 2-3. Freiburgin voittomaali syntyi vasta lisäajalla.

Ainoana seurana kaikilla bundesliigakausilla mukana ollut Hamburger SV taistelee sen sijaan edelleen sinnikkäästi sarjapaikkansa puolesta, sillä HSV haki Wolfsburgista vieraspisteet maalein 3-1. HSV on näin ollen enää kaksi pistettä jäljessä Wolfsburgia, kun molemmilla on kaksi ottelua pelaamatta. Väliin mahtuu karsijan paikalla oleva Mainz, joka on Wolfsburgin kanssa tasapisteissä, mutta yhden ottelun vähemmän pelanneena.

HSV kohtaa viimeisissä otteluissa vieraissa Eintracht Frankfurtin ja kotikentällään Borussia Bönchengladbachin.