Suomalaisen jalkapallon ystävälle Marco Matrone, 30, ei ole vieras nimi. Vaikka italialais-suomalaisen ura päättyikin jo viime kauden päätteeksi, ehti arvostettu Matrone urallaan muun muassa voittaa Suomen mestaruuden SJK:ssa ja pronssia Ilveksessä. Matrone kertoo kuulumisiaan iloisena ja hyväntuulisena.

– Uudet kuviot alkoivat elämässä alkuvuodesta. Aloitin työn asuntojen välittäjänä ja hommat ovat lähteneet paremmin liikkeelle kuin uskalsin toivoa, Matrone kertoo ja lisää SJK:n omistajan ja välitysfirman perustajan Raimo Sarajärven olleen tärkeä linkki jalkapallouran jälkeisen työelämän aloittamisessa, Matrone kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Uusien töiden ohella aikaa Veikkausliigan seuraamiselle on kuitenkin yhä järjestynyt.

– Varsinkin SJK:ta ja Ilvestä seuraan yhä aktiivisesti, koska molemmissa paljon vanhoja pelikavereita. Valkeakoskelle ehdin TPS:n ja SJK:n ottelun paikan päälläkin näkemään. Sunnuntaina olen varmasti katsomossa, kun Ilves ja SJK kohtaavat.

Organisaatiot ovat tuttuja Matronelle. Molemmissa pelanneena hän pitää ajanjaksoja keskenään melko samanlaisina.

– SJK:hon kun menin se oli nousijajoukkue, eikä odotuksia ollut hirveästi. Ekalla kaudella tuli kuitenkin hopea ja toisella jo mestaruus. Sen jälkeen kun siirryin Ilvekseen oli sama ennakkoasetelma. Nousijajoukkueena meitä povattiin häntäpäähän, mutta taisteltiinkin kaikkien yllätykseksi heti mitaleista ja toisella kaudella napattiin se pronssi. Tässä mielessä aikakaudet olivat hyvin vastaavat. Huipulle nousun huuma ei unohdu ja sain olla mukana nostamassa seuroja mitalitaisteluun, Matrone muistelee.

SJK:n alkukausi ei ole ollut sitä mitä omistaja Sarajärvi uudelta valmentajalta Tommi Kautoselta ja joukkueelta varmasti odotti. Neljästä ottelusta koossa on kuusi pistettä ja sarjasijotus kuusi. Matrone ei lähde arvailemaan syitä seinäjokisten tukkoiseen alkuun.

– Hyvin vaikea sanoa. Monesti kyse on vain itseluottamus-asioista, koska onhan SJK:lla jälleen huikea nippu kasassa. Vaikeassa jaksossa se tarvii aina muutaman voiton, jonka myötä peli vapautuu.

Kotijoukkue Ilveksellä on ollut vielä haastavampaa, jos kohta ovat olleet lähtökohdatkin kauteen lähdettäessä verrattuna vieraisiin. Neljä pistettä ja kahdeksas sija ovat seurausta voitosta, tasapelistä ja kahdesta tappiosta. Matrone pelkää olosuhteiden ottavan sunnuntain ottelussa liian isoa roolia.

– Ratina ei varmasti ole parhaassa mahdollisessa kunnossa. Kumpikaan joukkue ei ole myöskään juuri päässyt luonnonnurmella pelaamaan, joten se tulee varmaan näkymään pelissä. Odotan tasaista ja vähämaalista kamppailua. Jos rahaa pistäisin peliin, laittaisin tasurin.