PS Kemin maalivahtipula johti perjantaina siihen, että Veikkausliigan vierasottelussa Honkaa vastaan joukkueen maalia vartioi 30-vuotias Matias Ahola, Kemin kaupungin sosiaalitoimen työntekijä.

Ykköstorjuja Oskari Forsman oli loukkaantuneena ja varavaihtoehto Mikko Vilmunen sairastui ennen peliä.

Ahola sai lounastauollaan puhelun PS Kemin seurapomolta Arto Hakalalta, joka kysyi: pystytkö lähtemään?

– Ajattelin ensin, että kyse on jostain talkoohommista. Hän sanoikin, että sinun pitää tulla toimistolle allekirjoittamaan sopimus ja lähteä Helsinkiin pelaamaan Veikkausliigaa. ”Sulla on 20 minuuttia aikaa, lähdetkö?”, kertaa Ahola Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Lähdin kotiin hakemaan kamppeet ja koko ajan soittelin ympäriinsä, että mitä kaikkea oikein tarvitsen mukaan. Välissä sain tiedon, ettei minun tarvitsekaan lähteä, ja palasin jo lounastauolle syömään!

– Viisi tuntia meni puhelimessa, että saimme maalivahdin tänne. Paria muuta yritimme, mutta he eivät olisi olleet pelikelpoisia. Otettiin sitten Akatemian kundi. Ei meidän pelimme häneen tänään kaatunut, PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman kommentoi.

Honka nappasi kauden ensimmäisen kotivoittonsa kukistamalla Kemin 2-1.

B-junioreihin asti Kemin Palloseurassa pelannut Ahola ehti pitää jo 12 välivuotta jalkapallosta, kunnes hän liittyi tämän vuoden talvena PS Kemin Kolmosessa pelaavaan akatemiajoukkueeseen. Pelituntumaa hän ehti kerryttää kolmen ottelun verran ennen yllättävää kutsua liigapeliin.

– Aamulla sanoin tyttöystävälle hyvää työpäivää ja nähdään töiden jälkeen. Enpä olisi uskonut, että laitan puolilta päivin viestin, että eipä nähdäkään, lähden Helsinkiin.