Jollen Danger Zone: Joel Pohjanpalon kausi ohi – ”Ei sitten ollutkaan mikään parin viikon juttu”

Niin siinä sitten kävi, että pelit jäivät keväältä todella vähiin. Maajoukkuekeikalla Turkissa tullut nilkkavamma ei sitten ollutkaan mikään parin viikon juttu vaan se johti lopulta koko loppukauden huiliin.

Teimme sen virheen, että yritimme liian aikaisin palata tositoimiin ja toipumisessa tuli takapakkia.

Teimme sen virheen, että yritimme liian aikaisin palata tositoimiin ja toipumisessa tuli takapakkia ja lisätutkimuksissa löytyi vähän enemmän vikoja. Pelikuntoon en siis toipunut, joten viimeinenkin peli pitää seurata katsomosta.

Joukkueharjoituksiin palasin viikon alussa, joten nilkka alkaa olla kunnossa, mutta pelejä ei ole alla. No, tämä antaa ainakin intoa tehdä taas kova valmistava kausi, kunhan nyt nilkka on saatu lopullisesti kuntoon. Harmittaa tietysti, ettei ole pystynyt olemaan valmentajan vaihtoehtona näihin kevään ratkaisupeleihin, mutta tällaista tämä joskus on.

Meidän on pakko voittaa, jotta saumat Mestarien liigaan säilyisivät.

Me kohtaamme viimeisessä pelissämme kotikentällä Hannoverin. Meidän on pakko voittaa, jotta saumat Mestarien liigaan säilyisivät. Me pääsemme neljän parhaan joukkoon, jos me saamme viimeisen kierroksen ottelusta enemmän pisteitä kuin Hoffenheim. Hoffenheim kohtaa Borussia Dortmundin, joten lähtökohtaisesti heillä on pahempi peli edessä – mutta on selvää, että Hoffenheimilla on pelissä myös enemmän panosta kuin Dortmundilla. Saletissa olisimme joka tapauksessa, mikäli voittaisimme Hannoverin viiden maalin erolla.

Itse olemme itsemme tähän tilanteeseen saattaneet. Vielä reilu kuukausi sitten näytti siltä, että pelaamalla omalla tasollamme paikka neljän joukossa varmistuisi. Mutta sitten alkoi tökkiä ja olemme pudottaneet turhia pisteitä. Esimerkiksi edellisessä ottelussa olisi pitänyt ilman muuta voittaa Bremenissä. Mutta koska emme siihen pystyneet, jäi viimeisen kierroksen etulyöntiasema Hoffenheimille. Myös Leipzigilla on vielä pieni mahdollisuus tulla sotkemaan tilannetta, mutta heidän tulemisensa neljänneksi vaatisi heiltä voittoa ja meiltä sekä Hoffenheimilta tappiota.

Eurokentät olivat virallinen tavoite tälle kaudelle. Mutta on selvää, että Leverkusenia kiinnostaa pelaaminen nimenomaan Mestarien liigassa. Jos jäämme Eurooppa-liigaan, on se ainakin pelaajistolle pieni pettymys. Nyt ei kuitenkaan voi tehdä muuta kuin voittaa Hannover ja toivoa, että Dortmund nappaa ainakin pisteen Hoffenheimilta. Tai tosiaan ottaa lauantaina täydet pisteet vähintään viiden maalin erotuksella…

Joel Pohjanpalo
Twitter: @JPohjanpalo