Valioliigassa draamaa putoamisviivalla – nähdäänkö vielä ihmepelastuminen?

© Kuva: Getty Images
Villa - Hammers maanantaina! Lunasta mojova talletusbonus!

West Bromwich voitti valioliigakauden kaksi ensimmäistä otteluaan, mutta sitten alkoivat vaikeudet. Kauden kolmatta voittoa saatiin odottaa aina tammikuulle saakka, ja joulusta lähtien Baggies onkin majaillut putoamisviivan alapuolella.

Sarjajumboksi West Bromwich jämähti 3. helmikuuta, eikä se siltä sijalta noussut ennen tätä päivää. Vaan nyt nousi.

Kauden toisen managerinsa Alan Pardew’n johdolla West Bromwich hävisi kahden kuukauden aikana (31.1.-31.3.) kahdeksan ottelua putkeen. Huhtikuun alussa valmentaja vaihtui aiemmin vain junioreita valmentaneeseen Darren Mooreen, ja kurssi kääntyi kuin taikaiskusta täysin.

Mooren johdolla West Bromwich on saanut viidestä ottelusta kolme voittoa ja kaksi tasapeliä, joten pistekeskiarvo on huima 2,2 pistettä/peli. Ja vastassa on kuitenkin ollut kolme sarjan kuudesta suuresta: Manchester United, Liverpool ja tänään Tottenham.

Tottenhamin WBA kaatoi dramaattisesti lisäajan kolmannella minuutilla, kun Jake Livermore suti pallon lähietäisyydeltä Spursin maaliin.

West Bromwich kohtaa ensi sunnuntain päätöskierroksella Crystal Palacen, joka varmisti oman pääsarjapaikkansa lauantain 2-1 -voitolla Stokesta. Palacesta tuli samalla ensimmäinen joukkue 118 vuoteen, joka säilyi Englannin pääsarjassa hävittyään kauden seitsemän ensimmäistä otteluaan.

Crystal Palacen uhriksi jäi Stoke, joka putosi Valioliigasta kymmenen vuoden rupeaman jälkeen. Stoke ei ole voittanut otteluakaan sitten tammikuun (13 voitotonta peliä peräkkäin), ja siksi sen kohtalona oli seuran ensimmäinen putoaminen ylipäätään 20 vuoteen.

Vaikka West Bromwich onkin äitynyt Mooren opastuksessa todella hurjaan menoon, saattoi kiri silti alkaa liian myöhään. Homma ei nimittäin todellakaan ole omissa käsissä, vaan säilyminen olisi edelleen tyylipuhdas ihme.

WBA:n pitäisi ohittaa sarjan viimeisellä viikolla sekä Southampton että Swansea, ja kyseiset joukkueet pelaavat tiistaina vastakkain. Tuosta ottelusta West Bromwichille kelpaa ainoastaan tasapeli. Lisäksi Southamptonin pitäisi hävitä ensi sunnuntaina Manchester Citylle (mieluiten runsasmaalisesti) sekä Swansean samalla kierroksella uudelle sarjajumbolle Stokelle. Kuten sanottua, lähes ihmettä vaaditaan.

Juttua päivitetty 5.5. klo 22.25 Everton-Southampton -ottelun (1-1) jälkeen.

Villa - Hammers maanantaina! Lunasta mojova talletusbonus!
Edellinen artikkeliLukas Hradecky sai toivomansa jäähyväiset – Eintrachtin suurin sankari kuitenkin ”Fussballgott”
Seuraava artikkeliBerat Sadikilta huima näytös – hattutemppu alle kymmenessä minuutissa!