Belgia otti lauantaina toisen voittonsa Venäjän MM-kisoissa kaatamalla Tunisian 5-2. Se voitti ensimmäisessä lohkopelissään Panaman 3-0.

Lauantain ottelun ensimmäinen osuma syntyi jo kuudennella minuutilla, kun Belgian kapteenia Eden Hazardia rikottiin rangaistusalueella. Tunisian pelaajat olivat voimakkaasti sitä mieltä, että rike tapahtui rangaistusalueen ulkopuolella, mutta pallo vietiin pilkulle, ja Hazard upotti pelivälineen itse sisään.

Toinen maali syntyi vartin kohdalla, kun Dries Mertens petasi vetopaikan Romelu Lukakulle, joka sijoitti pallon tarkalla laukauksella alakulmaan ja vei Belgian kahden maalin johtoon.

Tunisia ilmoittautui peliin mukaan vain hetkeä myöhemmin. Wahbi Khazrin kierteinen vapaapotku löysi boksista Dylan Bronnin, joka puski pallon verkkoon.

Belgia laittoi kuitenkin ottelun pakettiin jo ennen taukovihellystä. Thomas Meunier vapautti Lukakun maalintekoon rangaistusalueelle, ja kookas kärki chippasi pelivälineen taidokkaasti maalivahti Farouk Ben Mustaphan ohi.

Kyseessä oli Lukakun neljäs maali turnauksessa. Hän on nyt kisojen maalipörssin jaetulla kärkipaikalla Portugalin Cristiano Ronaldon kanssa.

Toisen jakson alussa myös Hazard pääsi iskemään ottelun toisensa. Hän nappasi Toby Alderweireldin läpisyötön rinnalla mukaansa, ohitti Ben Mustaphan ja laittoi pallon tyhjiin.

Belgialta löytyi tulivoimaa myös penkin puolelta. Vaihdosta sisään tullut Youri Tielemans keskitti varsinaisen peliajan viimeisillä minuuteilla Michy Batshuayille, joka oli oman vaihtonsa jälkeen ehtinyt hukata jo useamman paikan. Tällä kertaa hän toimitti kuitenkin pelivälineen maaliin.

Tunisia sai vielä hetkeä myöhemmin lohdutusmaalin. Hamdi Nagguez tarjoili loistavan maalipaikan Khazrille, joka ei saanut täysin puhdasta osumaa palloon, mutta onnistui kuitenkin laittamaan sen verkkoon.