Intian A-maajoukkueen kapteeni, hyökkääjä Sunil Chhetri, pyytää kannattajia saapumaan hänen ja maajoukkuetovereidensa tueksi.

Chhetri, 33, ja kumppanit voittivat perjantaina Mumbaissa Kiinan Taipein 5-0 Intercontinental Cupin avausottelussa. Neljän joukkueen turnaukseen osallistuvat Intian ja Kiinan Taipein lisäksi Uusi-Seelanti ja Kenia.

Avausottelu ei kuitenkaan houkuttellut paikan päälle kuin 2569 kannattajaa.

Intian suosituin laji on ylivoimaisesti kriketti, mutta BBC:n mukaan tuoreessa tutkimuksessa selvisi, että 41 prosenttia intialaisista seuraa jalkapalloa.

Chhetri toivoo, että kannattajat löytäisivät tiensä stadionille.

– Minä pyydän, tulkaa kannustamaan, rohkaisemaan, katsomaan, huutamaan ja kritisoimaan meitä. Intian jalkapallo tarvitsee teitä, sanoi Chhetri sosiaaliseen mediaan lisäämällä videollaan.

– Kaikki te, jotka olette menettäneet toivonne Intian jalkapalloon, me pyydämme teitä tulemaan katsomaan meitä stadionille.

– Internetissä ilkkuminen ja kritisoiminen ei ole hauskaa. Tulkaa stadionille, jossa voitte kiljua ja huutaa meille.

Chhetri puhutteli myös intialaisia kannattajia, jotka seuraavat enimmäkseen tai yksinomaan eurooppalaista jalkapalloa.

– Välillä te ajattelette, että taso (Intiassa) ei ole sama, joten miksi hukata aikaa? Olen samaa mieltä. Taso ei ole sama, ei lähellekään, mutta me yritämme intohimolla ja päättäväisyydellä viihdyttää teitä parhaamme mukaan.

Myös Intian krikettimaajoukkueen kapteeni, lajin supertähti Virat Kohli, nauhoitti oman viestinsä Chhetrin sanoman tueksi.

– Jotta meitä voitaisiin kutsua ylpeäksi urheilumaaksi, meidän on hyväksyttävä ja tuettava kaikkia lajeja tasapuolisesti.

Intia kohtaa maanantaina seuraavassa ottelussaan Kenian. Kyseessä on perjantain pelissä hattutempun iskeneen Chettrin sadas maaottelu.

Sunil Chhetri

@chetrisunil11
This is nothing but a small plea from me to you. Take out a little time and give me a listen.