Kolumbian MM-kisataival ei lähtenyt todellakaan toivotulla tavalla liikkeelle. Ennen ottelua monet ihmettelivät, miksi James Rodríguez on Kolumbian vaihtopenkillä.

Rodríguez kärsii pohjevammasta eikä ollut vielä pelikuntoinen Japania vastaan. Viime MM-kisoissa Rodríguez oli kisojen paras maalintekijä ja hän on ehdottomasti Kolumbian tärkein pelaaja myös näissä kisoissa.

Itse ottelu ei alkanut yhtään sen paremmin. Vain reilu kaksi minuuttia ehdittiin pelata, kun Japanille aukesi hyvä tilanne. Kolumbian keskikenttäpelaaja Carlos Sánchez hyppäsi japanilaispelaajan laukauksen eteen niin, että pallo osui hänen käteensä. Koska Sánchez esti lähes varman maalin tilanteessa, oli ainoa oikea ratkaisu antaa miehelle suora ulosajo, minkä lisäksi pallo vietiin tietysti pilkulle, koska rike sattui rangaistusalueen sisällä.

Japanin tähtipelaaja Shinji Kagawa laukoi pallon varmasti maaliin ja Japani siirtyi jo kuudennella minuutilla johtoon, minkä lisäksi Kolumbia joutuu pelaamaan loppuajan yhdeksällä kenttäpelaajalla.

Sánchezin ulosajo oli MM-historian toiseksi nopein. Vuoden 1986 MM-kisoissa Uruguayn Jose Alberto Batista lensi suihkun puolelle jo 54 sekunnin jälkeen. Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

OptaJoe

@OptaJoe
02:56 - Carlos Sanchez's red card after two minutes and 56 seconds is the second fastest shown in World Cup history, after Jose Alberto Batista for Uruguay vs Scotland in 1986 (54 seconds). Handed. #COL #COLJPN #WorldCup