TOP 5: MM-kisojen parhaat keskikenttäpelaajat – ”Tekee perusasiat paremmin kuin kukaan muu”

© Kuva: Getty Images
Serie A:ssa Torino - Parma! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Venäjän MM-kisoihin on enää viisi päivää aikaa. 32 joukkuetta, 736 pelaajaa ja kuukausi huippufutista putkeen.

SuomiFutis käy ennen ennen kisojen alkua pelipaikkojensa parhaimmistoa läpi. Nyt vuorossa ovat keskikenttäpelaajat.

LUE MYÖS: Parhaat maalivahdit ja Parhaat topparit

5) N’Golo Kanté, Ranska (Chelsea)

Kanté tekee pyyteetöntä työtä keskikentällä. Kuva: Getty Images

Kanté, 27, on tällä hetkellä varmasti yksi maailman ärsyttävimmistä pelaajista kohdata.

Lyhytrakenteinen keskikenttäpelaaja hämää ulkonäöllään. Kantén vajaa 170-senttinen varsi pitää sisällään enemmän voimaa kuin Boulougnen pikkukaupunki, jossa hän on ammattilaisuransa aloittanut.

Kanté on harvinainen keskikentän pohjapelaaja. Hän on jatkuvasti näkyvillä pelipaikalla, joka jää usein pimentoon. Syy siihen on valtava alue, jonka Kanté liikkeellään kattaa. Kantélta ei pääse pakoon. Hän riistää pelivälineen omalle monta kertaa ottelussa ja palauttaa arvokkaan pallonhallinnan joukkueelleen.

Chelsean vakiokalustoon kuuluva pelimies on juoksuvoimallaan hyödyllinen lisä myös Ranskan hyökkäyspelaamiseen. Hän kykenee tuomaan pallon hyökkäysalueelle ja auttamaan korkealla prässäämisessä, vaikka hänen tärkeimmät tehtävänsä sijoittuvat omalle kenttäpuoliskolle.

4) Luka Modrić, Kroatia (Real Madrid)

Modrićilta ei oteta palloa noin vain pois. Kuva: Getty Images

Modrić, 32, saattaa olla kisojen tärkein pelaaja, kun puhutaan yhden yksilön merkityksestä joukkueelleen.

Hän ei ole maajoukkueen kapteeni vain kipparinnauhan puolesta. Kroatian pelinrakentelu kulkee systemaattisesti hänen kauttaan, mikä voi jopa tuottaa vaikeuksia ruutupaidoille turnauksen edetessä. Kroatian pelaaminen menettää yhden ulottuvuuden, jos vastustaja kykenee viemään Modrićilta tilan rakentaa.

Maajoukkueen uusi päävalmentaja Zlatko Dalić on peluuttanut Modrićia hieman ylempänä kuin aiempina vuosina. Modrićin tuominen kymppipaikalle tai sen tienoille luo heti hänen mentävän aukon keskikentän pohjalle, mikä lisää Ivan Rakitićin taakkaa keskustassa.

Modrić pääsee kuitenkin vapaammin hakemaan ratkaisuja syöttövalikoimallaan pelatessaan ylempänä. Hänen oikea jalkansa on myös varteenotettava pelote, kun vetopaikka aukeaa.

3) Kevin de Bruyne, Belgia (Manchester City)

De Bruyne pystyy ratkaisemaan pelejä omalla panoksellaan. Kuva: Getty Images

De Bruyne, 26, pelasi satumaisen kauden Cityn keskikentällä.

Hänen tehonsa eivät laskeneet, vaikka välillä häntä kaivattiin myös syvemmällä keskikentällä pelinrakentelussa. Vaarallisimmillaan de Bruyne on kuitenkin heti hyökkääjien takana ja nopeissa vastahyökkäyksissä.

De Bruynella on poikkeuksellinen kyky löytää olemattomalta vaikuttavia tiloja vastustajan puolustuksesta, ja hän pyrkii hyödyntämään niitä tasaisella tahdilla – usein vakuuttavalla onnistumisprosentilla.

Hänestä on muodostunut vuosien saatossa modernin keskikenttäpelaajan perikuva, jonka pelaamisen taso ei laske pelisysteemien vaihtuessa. De Bruynen kaltainen kameleontti sopii täydellisesti Belgian joukkueeseen, jolla on Man Cityn tavoin kyky hyökätä niin hitaasti ja harkiten kuin myös nopeasti ja suoraviivaisesti edeten.

2) Andrés Iniesta, Espanja (Vissel Kobe)

Kenties kisojen pallovarmin pelaaja? Kuva: Getty Images

Kyseessä on hyvin todennäköisesti 34-vuotiaan Iniestan viimeinen arvoturnaus Espanjan paidassa.

Barcelona-ikonin pelaaminen ei ole ikinä perustunut fyysisyyteen, vaan hänen tekniikalleen ja pelinlukutaidolle. Näissä osa-alueissa Iniesta kuuluu yhä planeetan parhaimmistoon.

Espanja pelaa yhä lähes sitä samaa peliä, jolla se pyöritteli vastustajat tieltään vuosina 2008-2012. Tiki-taka saattaa olla terminä kuopattu, mutta Iniestaa katsellessa se juolahtaa mieleen väkisinkin.

Iniestan jokaisella syötöllä ja pallokosketuksella on jokin tarkoitus. Hän ei ikinä pidä pelivälinettä huvikseen jalassa tai pähkäile seuraavaa askeltaan. Hänen päänsä sisällä raksuttava jalkapallotietokone on laskelmoinut parhaan mahdolisen vaihtoehdon jo ennen kuin nahkakuula on hänen hallussaan.

1) Toni Kroos, Saksa (Real Madrid)

Vasen jalka, oikea jalka, sisäsyrjä, rintapotku. Ei väliä. Kroosin syötöt napsuvat perille. Kuva: Getty Images

Kroos, 28, tekee perusasiat pallon kanssa paremmin kuin kukaan muu pelaaja maailmassa.

Saksalaistaiturin syötöissä on oikea paino ja kierre riippumatta pallon kulkemasta matkasta. Kroos löytää joukkuetoverinsa kymmenen tai 60 metrin päästä, eikä pallo tule koskaan väärälle puolelle. Kroos ottaa syötöillään seuraavan askeleen puolestasi.

Kroos on arvokas pelaaja Saksan hyökkäyksille, vaikka hän operoisi keskiympyrässä. Hänelle ei yksinkertaisesti saa antaa tilaa tai aikaa.

Puolustussuuntaan hänellä on aina ollut heikkoutensa, mutta kun Saksa riistää pallon omassa päässään, Kroos on oikea pelaaja purkamaan vastustajan prässin.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

Serie A:ssa Torino - Parma! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!