Veikkausliigassa uljaat 271 ottelua urallaan pelannut Tamas Gruborovics valmistui kesällä psykologiksi. Hän aloittaa työt ensi viikolla perheneuvolassa psykologina.

Kysyimme mieheltä psykologisen vinkin sarjan häntäpäähän jumittuneelle PS Kemille, joka on myllerryksen vallassa. Mitä joukkueen pelaajien pitäisi ajatella nyt, jotta kurssi kääntyisi?

– Yleensä kun pelit ei kulje ja tunteet puskevat päälle, on vaikeaa nähdä omaa tekemistään. Silloin aletaan katsoa, mitä virheitä joukkuekaverit tekevät ja mitä virheitä valmentaja tekee. Ajatuksena on usein ”minä pelaan hyvin, muut eivät.”

– On tärkeää oikeasti tarkastella sitä omaa tekemistään ja yrittää auttaa joukkuetta sitä kautta.

– Se on sellainen yleispätevä ohje, jonka voin antaa, Gruborovics ohjeistaa tietämättä tarkemmin joukkueen sisäistä tilannetta ja ongelmakohtia.

Kemi kohtaa sunnuntaina vieraskentällä Ilveksen. Joukkueen miehistö on elänyt viime viikkoina. Avainpelaajia on lähtenyt, ja joukkue on täydentynyt uusilla ulkomaalaispelaajilla. Tulijoina ovat muun muassa ranskalaistoppari Jean-Felix Somay Moyengo Somy ja makedonialaishyökkääjä Demiri Husein.

– Se on lottopeliä, osuuko Kemin vahvistukset kohdilleen. Jos eivät osu, heillä ei ole mielestäni toivoa.

Gruborovicin mielestä IFK Mariehamn ja Turun Palloseura ovat lähtökohtaisesti Kemiä edellä putoamiskamppailussa muunkin kuin pisteiden valossa.

– IFK:n ei pitäisi sillä miehistöllä tippua.

Mika Laurikaisen Tepsi on aina vahva joukkue syksyllä. Siellä tehdään asiat hyvin resurssit ylittäen.

Veikkasliigan ottelut näkyvät tänään livenä ilmaiseksi Neloselta kello 17.