Kauden 2016 päätteeksi ammattilaiskentät jättänyt Tamas Gruborovics symppaa edelleen Veikkausliigassa niitä seuroja, joissa hän on itse pelannut. Miehen ura Veikkausliigassa alkoi Kuopion Palloseuran paidassa vuonna 2005. Gruborovics pelasi kuopiolaisseurassa lopulta kolme vuotta.

– KuPS on minulle sydämen seura. Se oli minun eka ammatilaisjoukkueeni, joka jätti hyvät muistot. Malisen Juha antoi minulle silloin mahdollisuuden. Se kaikki mitä siellä koin, on jäänyt verkkokalvoille.

Keskikenttäpelaajan kolmas KuPS-kausi meni vuonna 2007 Ykkösessä. Nyt ajatus siitä, että KuPS pelaisi tänäpäivänä sarjaa alempana, kuulostaa epärealistiselta.

– Organisaatio on mennyt eteenpäin, mutta valitettavasti se tarkoittaa Suomessa myös sitä, että yksi ”kummisetä” pumppaa rahaa seuraan omistaan. Muuten täällä on jalkapalloseurojen hyvin vaikea kasvaa.

– He ovat laittaneet rahaa nimekkäisiin pelaajiin, mutta myös junnutuotanto on ihan Suomen huippua, Gruborovics kehuu.

Kuopio kuuluu edelleen Gruborovicin lempikaupunkeihin.

– Mikkeli on kotipaikkakuntani ja Jyväskylä opiskelupaikkakuntani. Kuopio muodostaa näiden kanssa sellaisen 150 kilometrin triangelin minun elämässäni. Kuopio on minun vahvin nostalgiakaupunkini. Kasvoin siellä nuoruudesta aikuisuuteen, kun pelasin parikymppisenä.

KuPS kohtaa sunnuntaina kotikentällään VPS:n. Kuopiolaisilla on alla tiukat europelit FC Kööpenhaminaa vastaan, jossa lopputuloksena oli niukka tippuminen maalein 2-1 Tanskan suurseuralle.

– KuPS voi olla europeleihinsä aika tyytyväinen. Se varmasti verotti fyysisesti, mutta ne tiukat pelit antoivat myös uskoa tulevaan. Uskon KuPS:n kotivoittoon, mutta veikkaan joka tapauksessa tasaista peliä. Vepsu voi olla vähän pirteämpi jaloistaan, Gruborovics ennakoi.

Kesällä psykologiksi valmistunut Gruborovics on siitä iloinen, että Veikkausliiga on tasainen sarjan keskiosasta kahteen himmeämpään mitaliin asti. KuPS on vaasalaisia pisteen perässä viidentenä.

– On hienoa, että sarjassa on vielä 6-7 joukkuetta, jotka voivat yltää hopealle tai pronssille.

Veikkasliigan ottelut näkyvät tänään livenä ilmaiseksi Neloselta kello 17.