SuomiFutis-sivusto haastatteli viimeksi toukokuussa (lue tästä) kattavasti hyökkääjä Kastriot Kastratia, joka on ollut pitkään sivussa vihreän veran taistoista. Tilanne ei ole tämän jälkeen juuri muuttunut.

25-vuotias pelimies on jatkanut kuntoutustaan töiden ohella. Entinen huippulupaus ei ole vielä löytänyt itselleen uutta peliympäristöä.

– Pari joukkuetta on lähestynyt, mutta vielä mitään sopimuksia ei ole tarvinnut tehdä. Kakkosesta on tullut kyselyitä, mutta jos sinne menen, joukkueen pitää olla oikea, Kastrati valaisee.

Uuden seuran löytäminen ei ole täysin yksinkertaista.

– Haluan saada mahdollisuuden voittaa ja taistella vaikka nousuista. Tämä tilanne on vähän hankala, mutta kuntoni on päivä päivältä parempi. Nyt minun pitäisi päästä vain joukkuetreeneihin, jossa se kunto nousee ihan itsestään.

Maaliahne hyökkääjä ei panikoi.

– Jos jään ilman sopimusta, niin sitten menen talvella täydessä kunnossa jonkun joukkueen testeille.

Kastrati teki läpimurtonsa Veikkausliigassa viisi vuotta sitten FC Hongan paidassa. Hurjassa nousukiidossa viime viikkoina pelanneet espoolaiset kohtaavat keskiviikkona vieraskentällä IFK Mariehamnin, jonka peliesitykset ovat ailahdelleet rajusti.

– Meillä oli Hongan kanssa ihan hyvä saldo siellä. Uskon, että he eivät päästä maaliakaan nyt, kun IFK:n peli ei ole oikein kulkenut. Jos hyökkääjät pääsevät tulille, niin Honka voittaa 2-0.

– IFK:n (Aleksei) Kangaskolkka ei ole ollut ihan täydessä vireessä ja hän on aika yksin. Ehkä heidän pitäisi pirauttaa minulle, Kastrati naurahtaa itsevarmasti.

Hyökkääjä korostaa, että hän ei itse aio tuputtaa itseään seuroille.

– Minulla on periaate. Se tuo hyvää oloa, kun joukkue haluaa omatoimisesti sinut. Se on kyllä kumma, miten vähän seurat ottavat yhteyttä itse. Se on todistettu, että pystyn aina tekemään maaleja, pelaan sitten yhden, kaksi tai kolme ottelua. Maalien tekeminen ei ole minulle ongelma. Oli kyseessä sitten Veikkausliiga, Ykkönen tai Kakkonen.