Kärkipelaaja Mariano Díaz on palannut Real Madridiin Lyonista. Syntyperältään dominikaanilaisen hyökkääjän siirtotarina on vähintäänkin erikoinen.

Realin organisaatiossa vuodesta 2011 viihtynyt Diaz siirtyi viime kesänä Ligue1:n Lyoniin. Kauppasumma oli tuolloin kahdeksan miljoonaa euroa. Nyt madridilaiset hankkivat tämän takaisin yli 21 miljoonan euron hinnalla, joka saattaa nousta tästä edelleen. Ranskalaisseura siis tekee edestakaisessa liikenteessä mukavan voiton.

Real Madrid ei ollut edellisessä siirrossa lopulta myynyt pelaajan oikeuksia ranskalaisille kokonaan, vaan omisti tämän oikeuksista edelleen 35 prosenttia. Ilman tätä omistusoikeutta hankinnan hinta olisi noussut jopa 33 miljoonaan euroon.

21 maalia Lyonille viime kaudella iskeneen 25-vuotiaan sopimuksessa Lyonin kanssa oli mukana Real Madridin takaisinostopykälä, jonka seura nyt siis käytti.

Kiinnostavaa on, että Lyonin seurapresidentti Jean-Michel Aulasin mukaan Real ei ollut hankkimassa pelaajaa takaisin, ennen kuin Sevilla oli jo päässyt yhteisymmärrykseen viisivuotisesta sopimuksesta niin Lyonin kuin Marianon itsensä kanssa.

Pelaajan itsensä kannalta siirto ei välttämättä ole urheilullisesti hyvä asia – Realissa avauskokoonpanopaikoille on tämän tontille tunkua.