HBL: Huuhkajien Simon Skrabb paljasti toivemaansa: ”Norrköping vain välitavoite”

© Kuva: Juha Tamminen

Joel Pohjanpalon ja Fredrik Jensenin poissaollessa kuuluu monien mielestä Huuhkajien avaukseen syyskuun Unkari- ja Viro-otteluissa 23-vuotias Simon Skrabb. Skrabb on tehnyt Norrköpingille tällä kaudella kuusi Allsvenskan-maalia ja on vain maalin päässä seuran sisäisen maalitilaston kärkipaikasta.

Jaron kasvatti pelaa Ruotsissa jo viidettä kauttaan. Tie on vienyt Åtvidabergin ja Geflen kautta Norrköpingiin, johon hän siirtyi kaudeksi 2017 nelivuotisella sopimuksella. Jo tuolloin Skrabb kuitenkin tiedosti, ettei Allsvenskanin ole tarkoitus olla kuin välietappi.

– Kun allekirjoitin sopimuksen IFK Norrköpingin kanssa, sanoin sen olevan vain välitavoite. Sanoin, että haluan eteenpäin ja että he myyvät minut. Se suunnitelma on yhä olemassa, Skrabb toteaa Hufvudstadbladetin haastattelussa (koko HBL:n juttu on luettavissa täältä).

– Sopiva seuraava askel voisi olla Saksassa, Hollannissa tai Belgiassa. Ei välttämättä fyysisen pelin Isossa-Britanniassa. Saksassa viihtyisin kuitenkin ehdottomasti.

Skrabb kertoo kehittyneensä Norrköpingissä muun muassa juoksukuntonsa ja pallottoman pelaamisen osalta.

– Myös heikompi oikea jalkani on nyt paljon parempi. Sen myös huomaa. Olen nyt vaarallisempi viimeistelijä, Skrabb vakuuttaa.

Juniorimaajoukkueiden vakiopelaaja Skrabb debytoi Veikkausliigassa aikanaan vain 16-vuotiaana. Skrabb on ollut aina hyökkäävä pelaaja, mutta kesällä 2017 häntä peluutettiin Norrköpingissä myös laitapuolustajana. Kokemus ei ollut varsinaisesti suomalaiselle mieluinen.

– En päässyt käyttämään vahvuuksiani. Se oli hätäratkaisu, joka kuitenkin onnistui ja kesti suunniteltua pidempään.

A-maajoukkueessa Skrabb on pelannut seitsemän ottelua, mutta vain kolmessa niistä hän on ollut avauksessa. Kilpailu Teemu Pukin ja kumppaneiden kanssa ei ole helppoa, mutta nyt voi olla Skrabbin vuoro.

– Kilpailu on hyvästä ja puskee meitä eteenpäin, Skrabb sanoo.

Kenties nyt aika on kypsä myös Skrabbin avausmaalille Huuhkajissa. Suomi kohtaa lauantaina Unkarin kello 19 Tampereella ja tiistaina Viron Turussa kello 21.45 alkaen. Molemmat ottelut ovat nähtävissä ViasatillaViaplaylla ja myös ilmaiseksi Viafree-palvelussa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.