Huuhkajien topparilupaus avasi lainasopimustaan Serie B:hen – selvät sävelet: ”Seuralta tuli selkeä viesti”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomalaisen jalkapalloyleisön tutkalle tarttui viimeistään viime kaudella uusi kansainvälisen huipputason puolustajanimi. Sauli Väisänen avasi kauden Serie A:ssa vahvasti, mutta debyyttikautta SPAL:ssa varjostivat loukkaantumiset, pieni peliaika ja lopulta edessä oli lainapesti Serie B -joukkue FC Crotoneen.

Väisänen ei näe siirtoa huonona asiana uralleen.

– Ei tämä lainapesti mitenkään haikea juttu ole. Seuralta tuli selkeä viesti, että haluavat minulle ehjän kauden, peliminuutteja, lisää lihasta ja 30 peliä italialaista jalkapalloa ennen paluuta takaisin Serie A -jengiin. Välillä täytyy ottaa pieni askel taaksepäin, että voi ottaa kaksi eteenpäin, Väisänen avaa SuomiFutis-sivustolle

Pienet vaivat ovat toistaiseksi estäneet debyytin uudessa seurassa, mutta Väisänen vakuuttaa olevansa nyt pelikunnossa.

– Kaksi viikkoa ehdin olla seurassa ennen tänne tuloa. Fiilis ja pelikunto on erinomainen. Pikku vaivat eivät ole olleet mitään lihasvammoja, vaan tasan viikko sitten aukesi silmäkulma ja siihen ommeltiin 11 tikkiä. Itse olisin ollut valmis debytoimaan sunnuntaina, mutta seuran lääkäriltä tuli selkeä ei. Siinä ei auttanut muu kuin katsoa kiltisti ottelu katsomosta. Maajoukkuetauon jälkeen ensimmäinen matsi tuleekin sitten eteen aika nopeasti, 24-vuotias FC Jokereiden kasvatti kertoi silmäkulma sinisenä.

Huuhkajien kehityskohteet hyvin tiedossa

Väisänen myöntää, että Nations Leaguen sarjajärjestelmä on aiheuttanut myös hänellä pientä päänvaivaa.

– Oli se myös minulle pitkään epäselvä, mutta kyllä se nyt pikkuhiljaa alkaa selkeytyä. Olen todella innoissani tästä uudesta mahdollisuudesta päästä kisoihin.

Kehityskohdat ja toimivat elementit Huuhkajien pelissä vaikuttavat olevan puolustajalla myös hyvin tiedossa.

– Jos ajatellaan ottelua Valko-Venäjää vastaan, siinä toimi tosi pitkälle kaikki. Vaikka vastustajalla oli muutaman prosentin parempi pallonhallinta, vaarallisia maalipaikkoja heillä ei juurikaan ollut. Oli tärkeää saada pidettyä nolla omissa. Meidän kollektiivinen hyökkäyspeli puolestaan tuotti muutaman maalinkin.

– Romaniaa vastaan meillä oli tekemistä heidän kymppialueellaan häärineiden vikkelien pelaajien kanssa. Kahden viimeisen linjan yhteistyötä meidän on yhä saatava tiiviimmäksi. Hyökkäyspäässä kymppipaikalla ja murtautumisalueilla kaikilla joukkueilla on aina kehitettävää. Meidän on yksinkertaisesti osattava hyödyntää ne tilanteet paremmin, kuten Valko-Venäjää vastaan pystyttiinkin, Väisänen analysoi maajoukkueen pelaamista.

Tiistain avoimet harjoitukset ja yleisöryntäys Bolliksella oli Väisäselle omien sanojensa mukaan positiivinen yllätys.

– Se oli ehdottomasti iso juttu meille. Toki avoimissa harjoituksissa olen ollut ennenkin seurajoukkueen kautta, mutta maajoukkue-aspekti toi tässä tapauksessa kyllä itselle vielä hienomman fiiliksen. Oman perheen näkeminen katsomossa oli myös erityistä.

UEFA Nations League ja EM-karsinnat näkyvät Viasatin kanavilla ja Viaplay-palvelussa. Kaikki Huuhkajien Nations League ja karsintaottelut näkyvät myös ilmaiseksi Viafreessä.

Anssi Shemeikka

Joko nyt HSV? ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️