Moni oli varsin skeptinen Tanskan onnistumisesta Nations League -avauksessaan, sillä niin kaoottinen oli joukkueen valmistautumisjakso. Tanskan jalkapalloliitto ja maajoukkuepelaajat ovat olleet pitkäksi venyneessä sopimusriidassa, ja keskiviikkoisessa harjoituspelissä Slovakiaa vastaan pelasivatkin aladivareista ja futsal-maajoukkueesta haalitut pelaajat.

Tanskan varsinaiset A-maajoukkuepelaajat ehtivät jo palata alkuviikolla takaisin koteihinsa, mutta kun perjantaina väliaikainen yhteisymmärrys löytyi, hälytettiin heidät takaisin ruotuun. Valmistautumisjakso jäi kuitenkin kovin, kovin lyhyeksi.

Christian Eriksenin johdolla Tanska kuitenkin kukisti Aarhusissa Walesin maalein 2-0. Tottenhamin supertähti viimeisteli joukkueensa molemmat maalit.

Eriksenin ensimmäinen osuma syntyi reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Henrik Dalsgaard syötti ja Eriksen laukoi noin kymmenestä metristä pallon tolpan kautta rysään.

Kun toista jaksoa oli pelattu 18 minuuttia, sai Tanska rankkarin Chelsean teini-ikäisen Ethan Ampadun pelattua palloa kädellään. Nyt Eriksen pyssytti pilkun vuorenvarmasti ylänurkkaan.

[readmore from=Tanska]

Wales oli muutamaa yksittäistä väläystä lukuun ottamatta ottelussa enimmäkseen ottavana osapuolena. Tanska puolestaan olisi voinut tehdä lisäosumiakin. Kaukana ei ollut Eriksenin hattutemppukaan, sillä Wayne Hennessey torjui lisäajalla Eriksenin vapaapotkun aivan ylänurkasta.

Tanskan ja Walesin kanssa samassa Nations Leaguen lohkossa pelaa myös Walesille torstaina maalein 1-4 hävinnyt Irlanti.