Daniel Sjölund Svenska YLE:lle: ”Pelaan IFK Mariehamnissa, sarjatasosta riippumatta”

© Kuva: Juha Tamminen
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Suomalaisen jalkapallon legendojen luokkaan kuuluva Daniel Sjölund kertoo Svenska YLE:n haastattelussa, että hänet tullaan näkemään Grönvitt-paidassa. 15-vuotinen ura Ruotsissa tulee näillä hetkillä päätökseensä, ja mies haluaa pitää vanhan lupauksen.

Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

35-vuotias Daja on toistanut lupaustaan Maarianhaminaan palaamisesta vuosien ajan, ja nyt sen toteutuminen on lähellä – viiden Allsvenskan-kierroksen päässä.

– Tämä on ollut hauska kausi, koska seura (IFK Norrrköping) on menestynyt niin hyvin. Riippumatta siitä, miten paljon minuutteja on tullut, on ollut mukavampaa olla mukana kärkijoukkueessa kuin taistelussa sarjapaikasta.

Pääsarjassa kolmantena olevan joukkueen paidassa minuutteja kaudella on todella tullut vähän: kuudessa sarjaottelussa yhteensä 114.

Tämän kauden loppuessa yli 300 ottelun ura Ruotsissa tulee päätökseensä. Sen aikana Sjölund on ehtinyt edustaa Norrköpingin lisäksi Djurgårdenia ja Åtvidabergia. Näiden vuosien jälkeen matka vie siis Ahvenanmaalle. Niin oli käydä jo kesällä.

– Puhuin IFK:n kanssa mahdollisesta siirrosta jo aikaisemmin, mutta se ei toteutunut. Marraskuussa sen sijaan muutan puolisoni kanssa saarelle, kuten on jo pidempään ollut tarkoitus.

Valmentaja Peter Lundberg muistuttaa, että hyvistä asetelmista huolimatta sopimuksia ei olla vielä allekirjoitettu.

– Totta kai toivomme hänen pelaavan meillä, mutta nimiä ei ole vielä papereissa.

Sjölund on viimeksi pelannut IFK Mariehamnissa edellisen vuosituhannen lopulla. Edessä oleva sarjataso ei ole vielä selvillä, mutta sillä ei ole konkarin mukaan hänelle edes merkitystä.

– Suunnitelma on se, että pelaan IFK Mariehamnissa, sarjatasosta riiippumatta. Totta kai toivon, että joukkue pitää liigapaikan, jollei suoraan niin viimeistään karsintojen kautta.

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!