Teemu Pukki saa muun joukkueen ohella tänään ohitettavakseen melkoisia järkäleitä, kun Suomi kohtaa Tampereen Ratinalla Kreikan. Erityisesti vieraiden topparikaksikko herättää meriiteillään kunnioitusta.

Pelaajatilastojen raamattu, Transfermarkt ilmoittaa Kostas Manolasin arvoksi tällä hetkellä 40 miljoonaa euroa. Vuonna 2014 kotimaansa Olympiakosista AS Romaan siirtynyt keskuspuolustaja onkin lähes jokaisen siirtoikkunan vakionimi huhuissa, eivätkä niissä mainitut seurat ole aivan pienimmästä päästä.

Tällä kaudella muutamaa minuuttia vaille täydet ottelut Serie A: ssa painanut 27-vuotias on ehtinyt niittaamaan näissä roomalaisille myös yhden täysosuman.

Toinen ensimmäisinä esiin nousevista topparinimistä on kokenut, kesällä Borussia Dortmundista Arsenaliin siirtynyt Sokratis Papasthatopoulos. AC Milanin kanssa voitetun scudetton lisäksi kolmekymppisen meriittilistalla on menestystä saksalaisissa cup-kilpailuissa.

Transfermarkt tarjoaa Sokratisin verrokeiksi muun muassa selliaisia nimiä kuin David Luiz ja Dejan Lovren, mikä antanee omaa osviittaansa pelaajan tasosta. Lähes 200 Bundesliiga-ottelua, 31 esiintymistä Mestarien liigassa, 56 Serie A: ssa – nämä kertovat lisää. Toisaalta puolustaja ei varmasti enää ole aivan huippuvuosiensa vauhdissa nopeuden puolesta.

Kreikan hyökkäyspään nimistä tutuin on Konstantinos Mitroglou. Ura on kuljettanut kärkimiestä kotimaan lisäksi niin Benficaan, Fulhamiin kuin Marseilleen, jota tämä on edustanut kesästä 2017. Juniorivuosistaan osan Mitroglou puolestaan vietti Borussia Mönchengladbachin organisaatiossa. Tämän kauden seitsemässä Ligue 1 -ottelussa hyökkääjä on onnistunut maalinteossa kolmesti.

Valtaosa Kreikan nimistöstä pelaa seuratasolla maan omassa liigassa, josta toki löytyy Olympiakosin ja PAOK:n kaltaisia suurseuroja.

Siinä, missä Pukki on vastannut kaikista Huuhkajien osumista uudessa kilpailussa, on Kreikan puolella vastuu jakautunut tasaisemmin; Mitroglou, Manolas ja Olympiakosin Kostas Fourtonis ovat kaikki iskeneet maalin mieheen.