Ranskan Ligue1: ssa pelattiin eilen ensimmäinen Montpellierin ja Nimesin välinen ottelu sitten vuoden 1993. Verivihollisten kohtaaminen ei sujunut ongelmitta, kuten ennalta arvata saattoi.

Montpellier voitti ottelun 3-0, ja sen viimeisen maalin jälkeen alkoi tapahtua katsomoiden puolella. Peli keskeytettiin puolen tunnin ajaksi, jotta mellakkapoliisienkin voimin saatiin riehaantuneet kotikannattajat rauhoittumaan.

Rähinän syykin selvisi. Montpellierin ultrakannattajaryhmä Butte Paillade 91:n perinteinen banderolli oli ottelun alussa kateissa – se ilmestyi 10 minuuttia ennen ottelun loppua vieraspäätyyn. Banderollin varastaminen vastustajan kannattajilta on klassinen, ja näillä tasoilla erittäin vaarallinen provokaatio, joka siis tälläkin kertaa johti melkoisiin häiriöihin.

GOAL

@goal
Sunday marked the return of the Montpellier-Nimes derby in France, and things got a little... heated.

Vaaratilanne ottelussa koettiin jo sen ensimmäisellä puoliajalla, kun katsomorakenne petti maalia seuranneen juhlinnan seurauksena. Tietojen mukaan varsinaisilta henkilövahingoilta kuitenkin vältyttiin.

Infos Françaises

@InfosFrancaises
⚽ Football : le match Montpellier-Nîmes a été interrompu quelques minutes après une tentative d'envahissement du terrain.

Joukkueet kohtasivat toisensa edellisen kerran vuonna 2009, molempien pelatessa vielä maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Lähteet: The Guardian, Talksport