FC Lahti tiedotti maanantaina ensi kauden valmentajakuvioistaan. Joukkueen päävalmentajana jatkaa Sami Ristilä, joka nousi valmennusvastuuseen jo viikko sitten Toni Korkeakunnaksen erottamisen jälkeen.

44-vuotiaan Ristilän sopimus kattaa kaudet 2019 ja 2020. Lisäksi seuralla on optio kaudesta 2021.

Apulaisekseen Ristilä saa kokeneen maajoukkuepelaajan Pekka Lagerblomin, joka teki Lahden kanssa 1+1 -vuotisen sopimuksen. Valmennustiimissä jatkaa myös tällä kaudella fysiikkavalmentajana toiminut Toni Huuhka.

– Olen totta kai ylpeä siitä, että sopimusta tarjottiin. Erittäin innoissani lähden toteuttamaan tulevaa työtä, tietysti hoidetaan ensin loppukauden matsit. Sitten alkaa ensi kauden rakentaminen. Pelaajisto tulee muuttumaan paljon ja lähdemme lahtelaistamaan joukkuetta asteittain, Ristilä kommentoi pestiään FC Lahden kotisivuilla.

[readmore from=FC-Lahti]

Lokakuussa 36 vuotta täyttävä Pekka Lagerblom aloitti Veikkausliiga-uransa FC Lahdessa vuonna 2001. Vuodet 2004-2012 Lagerblom pelasi Saksassa voittaen muun muassa tuplamestaruuden Werder Bremenissä keväällä 2004. Myöhemmin Lagerblom pelasi myös Yhdysvalloissa, Norjassa ja Ruotsissa, sekä Veikkausliigassa IFK Mariehamnissa ja FC Lahdessa. Tällä kaudella Lagerblom on pelannut Hakassa Ykköstä.

12 A-maaottelua pelannut Lagerblom toimii myös FC Lahden A-juniorien vastuuvalmentajana. Hän on parhaillaan aloittelemassa valmentajan opintojaan.