Tapio Heikkilän edustama Sandnes Ulf on tehnyt Norjan divarissa ryhtiliikkeen ja noussut vahvan syysvireen myötä mukaan nousutaisteluun. Joukkue on enää yhden pisteen päässä pudotuspelipaikasta, kun runkosarjaa on jäljellä kolme kierrosta.

– Meillä on nyt kahdeksan peräkkäistä ottelua tappioitta. Kausi on nyt käytännössä pelastettu, kun tässä vaiheessa kautta on vielä paljon pelattavaa. Yritämme päästä kuuden joukkoon ja pudotuspeleihin, suomalaistoppari iloitsee SuomiFutis-sivustolle.

– Vire on löytynyt. Tämä on aika momentum-sarja. Olemme puhuneet joukkuekavereiden kanssa, että toivottavasti pääsemme pudotuspeleihin ja saamme siellä sen vireen sitten päälle, hän jatkaa.

Runkosarjan sijoille 3.-6. yltäneet joukkueet pelaavat keskenään yksiosaiset pudotuspeliottelut, jonka voittaja kohtaa pääsarjan kolmanneksi viimeisen joukkueen.

– Pudotuspeleissä pitää klaarata neljä peliä, jotta voi nousta. Hyvällä flow’lla kaikki on mahdollista.

– Asetelma on aika magee, jos pääsee pelaamaan sen kaksiosaisen pudostuspeliottelun pääsarjan kolmanneksi viimeistä vastaan. Liigajoukkueella on siinä paljon isommat paineet. Usein divarijoukkue onkin pärjännyt niissä peleissä hyvin. Näen mahdollisuuksia, mutta jäljellä olevat kolme sarjapeliä pitää hoitaa kunnialla, Heikkilä muistuttaa.

28-vuotias toppari on pelannut lähes kaikissa sarjaotteluissa tällä kaudella. Edellisessä kahdessa ottelussa vastuuta on tullut kuitenkin vain seitsemän peliminuuttia.

– Edellispelissä olin pelikiellossa. Se meni joukkueelta hyvin, jonka vuoksi koutsi päätti lähteä samalla miehistöllä seuraavaan otteluun. Asiassa ei ole kuitenkaan mitään dramatiikkaa, vaan minulla on hyvät tsäänssit päästä seuraavassa pelissä taas pelaamaan, Heikkilä kuittaa.

Puolustaja uskoo vilpittömästi oman joukkueensa menestysmahdollisuuksiin. Joukkueen rakenne on sopiva tiukkoihin paikkoihin.

– Meillä on aika kokenut joukkue tähän sarjaan, josta on ollut apua syksyllä. Pelit ovat niin herkkiä ja intensiivisiä sarjan lähestyessä päätöstä.

Peukut pystyssä Tapiolan suuntaan

Heikkilä on saanut futiskasvatuksensa FC Hongassa, joka taistelee tiukasti lauantaina Veikkausliigan päätöskierroksella europelipaikasta ja pronssimitalista. Toppari aikoo pitää vanhalle seuralleen peukkuja pystyssä, kun Honka kohtaa VPS:n.

– Totta kai. Mutta sanottakoon, että se kumpi tulee pronssia lopulta saamaan (Honka tai KuPS), on sen ansainnut. Kumpikin on pelannut mielestäni hyvän kauden.

– Siihen minulla on kuitenkin iso luotto, että Honka hoitaa kotonaan Vepsun. Heidän esitykset ovat olleet viime aikoina niin stabiileja.