Didier Drogban pelaajaura päättyi karvaaseen finaalitappioon

© Kuva: Getty Images

Muun muassa Chelseassa hurjia tehoja tehnyt Didier Drogba, 40, pelasi Suomen aikaan torstain ja perjantain välisenä yönä uransa viimeisen jalkapallo-ottelun.

Phoenix Risingia vuodesta 2017 alkaen edustaneen hyökkääjän ura päättyi kovaan pettymykseen. Hänen joukkueensa oli raivannut tiensä Yhdysvaltojen toiseksi korkeimman sarjatason USL Cupin loppuotteluun. Vastassa oli Loisville City, joka vei kamppailun nimiinsä 1-0-lukemin.

Kahdesti Afrikan vuoden jalkapalloilijaksi valitun Drogban ura oli viimeiseksi otteluksi jääneestä loppuottelutappiosta huolimatta menestyksekäs. Hän juhli uransa aikana muun muassa neljästi Valioliigan mestaruutta ja kerran Mestarien liigan voittoa.

transfermarktin mukaan hän pelasi seurajoukkueurallaan kaikkiaan 685 ottelua ja teki niissä 300 maalia. Norsunluurannikon maajoukkueessa hän osui 65 kertaa 105 ottelussa.