Saksan Cupin eli DFB-Pokalin neljännesvälieräparit arvottiin sunnuntaina Dortmundissa. Kisassa on edelleen mukana neljän suomalaispelaajan kolme bundesliigaseuraa, ja kahdelle näistä onnetar oli varsin suosiollinen.

Lukas Hradecky juhli viime keväänä cup-mestaruutta Eintracht Frankfurtin kanssa, ja yhdeksi tämän kauden tavoitteekseen maalivahti on ilmoittanut haluavansa uusia kokemuksen nyt Bayer Leverkusenissa. Leverkusen raivasi tiensä 16 parhaan joukkoon murskaamalla keskiviikkona vieraskentällä Borussia Mönchengladbachin tylysti 5-0.

Seuraavalla kierroksella haaste on lähtökohtaisesti pienempi, sillä arpa heitti Leverkusenin vieraisille kakkosbundesliigan Heidenheimiiin. Heidenheim on kakkosbundesliigassa sijalla kuusi.

Myös Fredrik Jensenin Augsburg sai vastaansa kakkosbundesliigaseuran. Augsburgilla on edessään pitkä matka Pohjois-Saksaan Holstein Kielin vieraaksi.

Niklas Moisanderin Werder Bremenillä oli paljon kovempi arpaonni. Werda pelaa neljännesvälierissä vieraskentällä Bundesliigan tämänhetkistä sarjakärkeä Borussia Dortmundia vastaan.

Kaudesta toiseen niin Bundesliigan kuin cupinkin suurimpana voittajasuosikkina pidetty Bayern München saa jo tässä vaiheessa tuntumaa loppuottelustadioniin, sillä se vierailee Hertha Berlinin kotikentällä Berliinin olympiastadionilla.

Kaikkiaan 16 parhaan joukkoon on selvinnyt 11 pääsarjaseuraa ja viisi joukkuetta kakkosbundesliigasta. Saksan oloihin tilanne, jossa neljännesvälierissä ei nähdä ainuttakaan joukkuetta alemmilta sarjatasoilta, on hyvin harvinainen.

Neljännesvälierät pelataan 5.-6. helmikuuta. Tuolloin Bayer Leverkusenin suomalaishyökkääjä Joel Pohjanpalokin lienee taas tervehtynyt pelikuntoon jalkavammansa jäljiltä.

Kaikki neljännesvälierien otteluparit (kakkosbundesliigaseurat merkittynä tähdellä):

Schalke – Fortuna Düsseldorf
Hertha Berlin – Bayern München
Borussia Dortmund – Werder Bremen
RB Leipzig – Wolfsburg
Hamburger SV* – Nürnberg
Heidenheim* – Bayer Leverkusen
Holstein Kiel* – Augsburg
Duisburg* – Paderborn*