Nouseeko Ruotsi kuilun partaalta lohkovoittoon? – ”Sen merkitys itseluottamuksessa on illalle iso”

© Kuva: Getty Images

Ruotsi oli vielä lauantaina vaarassa tippua Nations Leaguen B-liigasta, mutta tänään panoksena onkin jo nousu A-liigaan.

Ruotsi pelaa B-liigan lohkossa kaksi yhdessä Venäjän ja Turkin kanssa. Janne Anderssonin miehistö hävisi avauspelissään kotona Turkille 2-3 ja taisteli vieraissa Venäjän kanssa maalittoman tasapelin. Lauantaina joukkue otti kovan voiton kaatamalla Turkin vieraissa 1-0.

Kapteeni Andreas Granqvist laukoi ainokaisen pilkulta 71. minuutilla. Turkki on nyt pelannut kaikki neljä kamppailuaan ja tippuu kolmella pisteellä C-liigaan. Venäjä johtaa lohkoa seitsemällä pisteellä ja Ruotsilla on kasassa neljä pistettä. Molempien illan ainut tavoite on siis kuitata lohkovoitto.

– Molemmat yllättivät kesän MM-kisoissa positiivisesti, ja Nations League on ollut myös toistaiseksi varsinkin Venäjälle mieluisa kilpailu. Granqvistin pilkkumaali lauantaina oli todella arvokas länsi-naapurillemme, sen merkitys itseluottamuksessa on illalle iso, ottelun selostava Ville Kuusinen ennakoi.

– Ruotsi pelaa voitosta, mutta niin Venäjäkin. Heille (Venäjälle) toki tasuri riittää lohkovoittoon. Erittäin miellyttävä ja jännittävä 90-minuuttinen on varmasti edessä.

Ruotsi ja Venäjä kohtaavat klo 21.45 Tukholmassa Friends Arenalla. Viasat Jalkapallo ja Viaplay näyttävät ottelun suorana lähetyksenä.

Juho Hirvonen


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.