Nämä ulkomailla pelaavat suomalaiset ovat siirron tarpeessa: Karmiva lainasopimus, sopimus loppumassa ja osalla uusien haasteiden aika

Chelsea haastaa Bayern Münchenin UCL:ssä! Hyödynnä tipsi ja talletusbonus!

Siirtoikkona aukeaa useimmissa Euroopan maissa tammikuun alussa. Nostimme esiin ulkomailla pelaavia suomalaisia, jotka olisivat siirron tarpeessa, tai lähellä siirtoa talven siirtoikkunan aikana.

Osa pelaajista on antanut vahvoja näyttöjä, joiden myötä voisi jo talven aikana aueta mahdollisuus paremmassa sarjassa. Osalla pelaajista taas tilanne on päinvastainen ja peliaika olisi enemmän kuin tarpeen.

Ensiksi nostamme pelaajia, jotka olisivat siirron tarpeessa tammikuussa. Sen jälkeen paneudumme niihin suomalaispelaajiin, jotka ovat todennäköisesti siirtymässä tammikuussa uusiin ympyröihin.

Siirron tarpeessa

Timo Stavitski, 19, NK Osijek, Kroatian pääsarja (lainalla Ranskan Ligue 1 -seura SM Caenista)

Lyhyestä virsi kaunis: Stavitskin lainasopimus NK Osijekiin on ollut täysi pannukakku, ainakin Stavitskin ja emoseura SM Caenin kannalta. Osijek on saanut Stavitskista ringinleventäjän, jolle ei ole riittänyt vastuuta edes cupin otteluissa. 19-vuotias laituri siirtyi vuosi sitten Caeniin RoPS:sta, ja peliaikaa tuli varsin mukavasti vielä viime kaudella Ranskan Ligue 1:ssä. Caen katsoi kuitenkin, että täksi kaudeksi Stavitski kannattaa lyödä lainalle pienempään seuraan peliajan perässä. Peliaikaa ei ole kuitenkaan tullut.

Stavitski ei ole pelannut peliäkään Kroatian pääsarjassa, eikä suomalaislupaus ole mahtunut välillä edes kokoonpanoon. Lainasopimus on voimassa koko kauden eli ensi kesään saakka, mutta Stavitskin ja hänen pelioikeudet omistavan Caenin kannalta olisi todella tärkeää löytää laiturille uusi osoite jo tammikuussa. Täysin mahdoton ajatus ei olisi sekään, että Stavitski palaisi Caeniin tammikuussa. Caenissa peliaika voi olla myös tiukassa, joten parasta olisi löytää Stavitskille uusi lainasopimus joukkueeseen, jossa peliaika olisi turvattu.

Fredrik Jensen, 21, Augsburg, Bundesliiga

Jensenin debyyttisesonki Bundesliigassa on ollut loukkaantumisten sävyttämä. Augsburgin riveissä Jensen on nähty vasta kahdesti sarjaottelussa. Kun Bundesliigassa jäätiin talvitauolle, Jensen oli jälleen loukkaantuneena.

Jensen solmi Augsburgin kanssa vuoteen 2023 saakka ulottuvan sopimuksen, joten mikään kiire ei suomalaislupauksella ole. Mikäli paikat vain kestävät, voisi Jensenille tehdä hyvää lyhyt lainasopimus esimerkiksi 2. Bundesliigan puolelle loppukaudeksi. Augsburg tosin taistelee tiukasti sarjapaikastaan, joten Jensenin taidoille saatetaan nähdä käyttöä heti, kun hän kuntoutuu pelikuntoon.

Joel Pohjanpalo, 24, Bayer Leverkusen

Pohjanpalon alkukausi on mennyt nilkkavamman takia pipariksi. Kuntoutuminen hankalasta vammasta on vienyt pidempään kuin ennakkoon osattiin arvella. Viimeisten arvioiden mukaan Pohjanpalo voisi olla pelikunnossa tammikuun aikana. Matka pelikentälle on kuitenkin todella pitkä Bayer Leverkusenissa.

Leverkusen sitoutui Pohjanpaloon viime elokuussa aina vuoteen 2022 saakka ulottuvalla jatkosopimuksella. Leverkusen näki, että Pohjanpalosta on seuralle vielä iloa tulevaisuudessa, mutta ilon aika ei ehkä ole vielä tällä kaudella.

Pohjanpalo tarvitsee nyt kipeästi peliminuutteja. Viime tammikuussa lainasiirto ei toteutunut, kun Pohjanpalo ja Leverkusen eivät päässeet yhteisymmärrykseen jatkosopimuksen ehdoista. Nyt tämä ongelma selätetty, joten Pohjanpalo saatetaan lainata jo tammikuussa johonkin toiseen bundesliigaseuraan tai jopa 2. Bundesliigaan hakemaan pelituntumaa. Se olisi erinomainen asia Pohjanpalolle ja myös EM-karsintoihin valmistautuvalle Suomen A-maajoukkueelle.

Nicholas Hämäläinen on QPR:ssä pattitilanteessa peliajan suhteen. Kuva: Getty Images.

Nicholas Hämäläinen, 21, QPR, Englannin Mestaruussarja

Hämäläinen sai kutsun Suomen A-maajoukkueen mukaan Qatarin leritiykselle. Se itsessään kertoo jo huolestuttavaa kieltä laitapuolustajan asemasta omassa seurassaan, Queens Park Rangersissa. Peliaikaa ei ole tulossa, joten nuori puolustaja voi lähteä maajoukkueen mukaan hyvillä mielin kesken kautta. Toisaalta taustalla voi olla myös toteutuessaan Brexit, jonka mukaan Hämäläinen tarvitsee maajoukkuepelejä täyttääkseen työluvan kriteerit.

Joka tapauksessa Hämäläisen tilanne QPR:ssä on hankala. Häntä edellä oikean laitapuolustajan tontilla on Jake Bidwell, joka on pelannut tällä kaudella kaikki Englannin Mestaruussarjan ottelut alusta loppuun. Lainasopimus esimerkiksi alemmalle sarjatasolle voisi olla erittäin hyvä siirto Hämäläisen kehityksen kannalta. A-maajoukkueen mukana Hämäläiselle aukenee ainakin näyttöpaikka, kun normaalisti vasemman laitapuolustajan tontilla pelaava Jere Uronen ei ole ryhmässä mukana seurajoukkueen kiireiden takia.

Siirto tapahtumassa

Roman Eremenko, 31, Moskovan Spartak, Venäjän pääsarja

Eremenkon sopimus päättyy joulukuun viimeinen päivä, eikä Spartak ole ainakaan näillä näkymin tarjoamassa jatkosopimusta. Spartakissa Eremenkon palveluksia ei enää nähtävästi tarvita, mutta suomalainen keskikenttäpelaaja on hyvässä maineessa Venäjällä. Siirtohuhut ovat viemässä Eremenkoa Venäjän pääsarjassa pelaavaan Rostoviin. Luultavasti Eremenko joka tapauksessa liikahtaa tammikuun aikana, ja näillä näkymin ura jatkuu Venäjän pääsarjassa.

Eero Markkanen, 27, ilman seuraa

Markkasen viime kausi oli vaikeuksia täynnä. Seura ja sarja vaihtuivat tiuhaan, ja pelituntuma tuntui olevan kateissa. Markkanen pelasi kauden 2018 Ruotsin Allsvenskanista pudonneessa Dalkurdissa. Kausi 2017-18 meni 2. Bundesliigassa Dynamo Dresdenissä ja Tanskan Superliigassa Randersissa. Kaikkinensa edellä mainittujen reissujen aikana Markkanen onnistui kertaalleen maalinteossa sarjaottelussa.

Nyt Markkanen tarvitsee kipeästi kunnon roolin ja peliminuutteja. Eikä Markkasen kohdalla olisi täysin mahdotonta, että nuo peliminuutit haettaisiin kotoisesta Veikkausliigasta. Luultavasti Markkasen ja hänen agenttinsa katseet ovat yhä ulkomailla, mutta tärkeintä olisi nyt saada kunnolla peliaikaa ja itseluottamus takaisin maalien muodossa. Joka tapauksessa selvää on, että Markkanen siirtyy talven aikana uuteen seuraan.

Glen Kamara on osoittanut kykynsä Skotlannin Valioliigassa. Kuva: Getty Images.

Glen Kamara, 23, Dundee FC, Skotlannin Valioliiga

Kamara on siinä mielessä erinomaisessa tilanteessa Dundeessa, että hän voi tammikuusta alkaen alkaa neuvotella ilmaisesta siirrosta, joka tapahtuisi ensi kesänä. Kamaran sopimus Dundee FC:n kanssa päättyy toukokuun lopussa, jonka jälkeen Kamara lähes varmasti vaihtaa maisemaa.

Kamaran kannalta tilanne on siis optimaalinen. Hän pystyy neuvottelemaan tammikuusta alkaen muiden seurojen kanssa ilmaisesta siirrosta ja samaan aikaan pelata säännöllisesti Dundeen keskikentällä. Kamara on puolentoista kauden aikana osoittanut taitonsa Skotlannin Valioliigassa ja kiinnostusta on esiintynyt muun muassa Englannin Mestaruussarjasta ja Valioliigasta.

Dundeelle on kuitenkin käymässä ohraisesti, sillä Kamara on heidän ehdoton timanttinsa, ja mikäli he eivät saa Kamaraa myytyä tammikuussa, jäävät he tyhjin käsin ensi kesänä. Jotta putoamisuhassa oleva Dundee FC saisi paljon kaivattuja seteleitä seuran kassaan, Kamara voisi siirtyä jo tammikuun aikana.

Simon Skrabb, 23, IFK Norrköping, Allsvenskan

Skrabb on tahkonnut jo viisi kautta Ruotsin Allsvenskania. Viime kaudella Skrabb oli lähellä juhlia Ruotsin mestaruutta IFK Norrköpingin kanssa, mutta lopulta käteen jäi vain hopeamitali kahden pisteen erolla mestari AIK:hon. Skrabb iski viime kaudella seitsemän maalia Allsvenskanissa ja nousi myös vahvasti Huuhkajien mukaan. Skrabb on myös mukana tammikuussa A-maajoukkueen Qatarin leirillä.

Skrabb on itsekin puhunut, että hänen tavoitteenaan on siirto ulkomaille. Toiveissa ovat olleet Saksa, Hollanti ja Belgia, lue lisää tästä. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja on osoittanut, että rahkeet riittävät Ruotsissa, ja nyt olisi aika ottaa uralla seuraava askel. Skrabbin sopimus IFK:n kanssa on voimassa vuoteen 2020 saakka. Siirto voi silti tapahtua jo talven aikana.

Artikkelikuvan kuvat: Getty Images, Juha Tamminen

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

Chelsea haastaa Bayern Münchenin UCL:ssä! Hyödynnä tipsi ja talletusbonus!