Uusia tietoja Cristiano Ronaldon raiskausepäilyistä – lakimiehet laativat kyselystä kaksi hyvin eri versiota

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Cristiano Ronaldon yllä on leijunut epäily vakavasta rikoksesta syyskuusta lähtien. Tuolloin Der Spiegel ja Football Leaks julkaisivat yhdessä tietoja Juventus-tähden vuodelta 2009 peräisin olevasta raiskausepäilystä. Yhdysvaltalaisnainen Kathryn Mayorga myös kertoi Spiegelille oman pitkän versionsa illan tapahtumista.

Kuten usein raiskausepäilyissä, kyse on pitkälti sana sanaa vastaan -tilanteesta. Ronaldo on myöntänyt harrastaneensa seksiä Mayorgan kanssa, mutta kiistaa on siitä, oliko seksiin Mayorgan suostumus. Todistusaineistona Spiegel on esittänyt muun muassa salassapitosopimuksen, jonka Mayorga allekirjoitti saaden samalla hyvitykseksi huomattavan rahasumman. Ronaldon puolustus on kuitenkin korostanut, ettei salassapitosopimus ole tunnustus.

Toinen merkittävä Spiegelin esittämä todiste on ollut Ronaldon tekemä kyselylomake, jossa hän myöntää naisen vastustelleen seksiä ja pyytäneen useaan kertaan tätä lopettamaan. Kyselystä on olemassa kaksi eri versiota. Portugalilaispelaajan asianajajat ovat kuitenkin väittäneet järkkymättä lomaketta väärennökseksi.

Viime viikolla Spiegel julkaisi raiskaussyytöstä koskevan jatkojutun. Sen avulla lehti uskoo todistavansa, että kyselylomake on todellinen.

Vaikka Ronaldon raiskausepäilystä ei olekaan viime aikoina kovin paljon kirjoiteltu, ovat rikostutkimukset Las Vegasissa jatkuneet. Spiegelin tiedot lienevät merkittävässä osassa myös poliisin tutkimuksissa.

Vaikka Ronaldon lakimiesarmeija on uhkaillut Spiegeliä toistuvasti oikeustoimilla, ei haastetta tiettävästi ole vieläkään jätetty. Neuvonantajat ovat sen sijaan sinnikkäästi pyrkineet estämään lehteä julkaisemasta lisää tapausta koskevia juttuja.

Asianajajat laativat kaikki muistiinpanot

Spiegelin mukaan eräs Ronaldon asianajajista, kalifornialainen Jay Lavely laati 3.8.2009 41-sivuisen PDF-tiedoston, jonka otsikko oli ”Questions for Client”, ”Kysymyksiä edustettavalle”. Seuraavana päivänä hän lähetti tiedoston kollegoilleen, Ronaldon lakitiimiin niin ikään kuuluville Simon Smithille ja portugalilaiselle Carlos Osório de Castrolle, joka neuvottelee myös Ronaldon pelaajasopimukset.

Lavely korosti sähköpostissa, ettei Ronaldon tulisi missään tapauksessa täyttää lomaketta itse.

– On erittäin tärkeää, että sen paremmin edustettava kuin myöskään hänen serkkunsa tai lankonsa ei tule kirjoittaa mitään muistiinpanoja, viestejä tai sähköposteja (tai mitään muutakaan kirjallista) vastatakseen lähettämiimme kysymyksiin. Niihin tulee vastata suullisesti joko puhelimessa tai kasvotusten. Asianajajien tulee laatia vastauksista muistiinpanot. Muuten kaikki edustettavan tapausta koskevat kirjoittelut voidaan kaivaa esiin missä tahansa oikeustoimissa, Lavely varoitti.

Sähköpostinvaihdosta selviää, että Osório de Castro suunnitteli kaksituntista haastattelua Ronaldon kanssa, ja hänen lakifirmansa toinen asianajaja Paulo Rendeiro jutteli puolestaan Ronaldon langon ja serkun kanssa. Nämä olivat Cristiano Ronaldon seurassa tapahtumailtana Las Vegasissa.

Noin kuukautta myöhemmin kaikki haastattelut oli tehty. 9.9.2009 Rendeiro koosti vastauksista tiedoston, jonka hän otsikoi ”Q&A”, ja lähetti sen Osório de Castrolle.

Osa vastauksista oli jo valmiiksi englanniksi, mutta loppu oli portugaliksi. Kaikki piti kuitenkin kääntää englanniksi. Asianajajien sähköpostinvaihdossa keskustellaan muun muassa siitä, kuinka ”bola de cuspo” (sylki) ja ”toca-me ao bicho” (hän koski mulkkuani) kääntyvät englanniksi.

Spiegelin mielestä tuo sähköpostinvaihto todistaa, ettei kyseessä voi olla väärennetty dokumentti.

Kyselyn vastauksissa merkittäviä eroja

Seuraavien kolmen kuukauden aikana Ronaldon asianajajat pyrkivät sopimaan asian hoitamisesta Kathryn Mayorgan kanssa. Asialla oli kiire, sillä Mayorga oli mennyt vain muutamia tunteja väitetyn raiskauksen jälkeen poliisille ja tehnyt tapauksesta raportin. Hän ei kuitenkaan ollut paljastanut epäillyn nimeä.

Saman vuoden jouluaattona, 24.12. Osório de Castro lähetti Jay Lavelylle ja muille asianosaisille asianajajille tiedoston, jonka nimi oli ”TQuestionsv2 ENG.doc.” Tiedostosta löytyvän kyselylomakkeen kysymykset olivat samoja kuin alkuperäisessä syyskuisessa tiedostossa, mutta vastauksia olikin muutettu. Spiegel esittelee versioiden eroja muutaman esimerkin avulla.

Kysymys: ”Mitä sinä sanoit ja mitä Ms. C (Kathryn Mayorga) sanoi? (tämä on erityisen tärkeää, jos sanottiin jotain seksiin liittyvää)”

Syyskuun versiossa X (Cristiano Ronaldo) vastasi näin: ”Hän sanoi, ettei ole soveliasta harrastaa seksiä, koska me tapasimme vasta. Mutta siitä huolimatta hän tarttui mulkkuuni.”

Joulukuun versiossa X:n vastaus kuuluu ytimekkäästi: ”Hän tarttui penikseeni.”

Kysymys: Kuvaile yksityiskohtaisesti mitä tapahtui, kun otit ensimmäistä fyysistä kontaktia MS. C:hen toisessa huoneessa. Kuvaile myös tapahtumien kulkua muun fyysisen kontaktin osalta ja kaikkea, mihin liittyy syleily, halailu, suutelu, seisovasta asennosta makuulle meno sängylle, lattialle tai mihin hyvänsä.”

Syyskuun versiossa X:n vastaus kuuluu: ”Nussin häntä sivusta. Hän teki itsensä saataville. Hän makasi kyljellään sängyllä ja tunkeuduin hänen sisäänsä takaapäin. Se oli rajua. Emme vaihtaneet asentoa. 5 tai 7 minuuttia. Hän sanoi, ettei halunnut sitä, mutta antoi itsensä saataville. Se oli rajua koko ajan. Käänsin hänet kyljelleen, ja se oli nopeaa. Hän saattoi saada mustelmia, kun tartuin häneen. … Hän ei halunnut ’antaa sitä minulle’, vaan sen sijaan runkkasi minua. En muista enää tarkasti, mitä hän sanoi runkatessaan minua. Hän kuitenkin hoki ei. ’Älä tee sitä — en ole samanlainen kuin muut.’ Pyysin häneltä anteeksi jälkeenpäin.

Joulukuun versiossa muotoilu kuuluu näin: ”Hän makasi sängyllä. Otin hänet takaapäin. Emme vaihtaneet asentoja. Se kesti 5-7 minuuttia ja oli rajua. Hän ei valittanut, ei kirkunut, ei huutanut apua tai mitään sellaista. Emme käyttäneet kondomia, emmekä edes puhuneet siitä. En tullut hänen sisäänsä, vaan tulin hänen päälleen ja peitoille. Emme käyttäneet liukastetta. Käytin vähän sylkeä. En osaa sanoa, saiko hän orgasmia vai ei.”

Kysymys: ”Korottiko Ms. C ikinä ääntään, tai huusiko tai kirkuiko hän?”

Syyskuun versio: ”Hän sanoi ei ja lopeta useita kertoja.”

Joulukuun versio: ”Ei.”

Kysymys: ”Sanoiko Ms. C sinulle mitään sukupuoliyhteyden jälkeen?”

Syyskuun versio: ”Jälkikäteen hän sanoi: ’Paskiainen, sinä pakotit minut. Idiootti. En ole sellainen kuin muut.’ Minä sanoin, ’anteeksi.'”

Joulukuun versio: ”Ei.

Toisin sanoen syyskuun versiossa Ronaldo vahvistaa Mayorgan vastustelleen useita kertoja ja pyytäneen itse anteeksi jälkikäteen.

Spiegel antaa jutussaan kunkin sähköpostin tarkat lähetysajat, joten lehti on väitteidensä kanssa tosissaan liikkeellä. Tosissaan tapausta tutkii nyt myös Las Vegasin poliisi, joka on kuulustellut Mayorgaa useaan otteeseen, tarkastellut tämän vuonna 2009 säilöön laitettuja vaatteita sekä haastatellut todistajia. Päätöstä siitä, miten asian kanssa edetään, odotetaan lähiviikkojen aikana.

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS