Bayern München on myynyt 31-vuotiaan kärkimiehen Sandro Wagnerin Kiinaan. Wagner solmi Superliigassa pelaavan Tianjin Tedan kanssa kesään 2020 ulottuvan sopimuksen. Bayern vahvisti sopimuksen Twitter-tilillään.

FC Bayern Munich

@FCBayernEN
Sandro #Wagner is leaving #FCBayern to join Tianjin Teda in the Chinese Super League with immediate effect.

Thanks for everything, Sandro, and best of luck in China 🙌

#MiaSanMia #DankeSandro

Bayern kuittaa Wagnerista tiettävästi 5 miljoonan euron siirtokorvauksen. Seura teki Wagnerilla siirtosummissa mitattuna ison tappion, sillä hyökkääjä siirtyi Müncheniin vuosi sitten Hoffenheimista 13 miljoonalla eurolla.

Wagner oli tammikuussa 2018 Jupp Heynckesin täsmähankinta, jonka myötä Robert Lewandowskille voitiin antaa enemmän lepoaikaa. Heynckes antoi Wagnerille runsasta luottoa, ja Wagner kiitti luottamuksesta tekemällä joukkueelle kevään aikana kahdeksan liigamaalia ja yhden osuman Mestarien liigan pudotuspeleissä.

Kaikki kuitenkin muuttui Heynckesin jäätyä eläkkeelle, ja Niko Kovacin otettua valmennusvastuun. Tällä kaudella Wagner on pelannut seitsemässä bundesliigaottelussa 138 minuuttia ja kolmessa Mestarien liiga -pelissä 18 minuuttia. Kauden ainoa maali syntyi cup-ottelussa Rödinghausenia vastaan. Wagneria oltiinkin huhuttu vähentyneen vastuun vuoksi West Hamiin, Crystal Palaceen, Wolverhamptoniin, Stuttgartiin ja Schalkeen.

Kiinassa Sandro Wagner pääsee nauttimaan muhkeasta palkasta, sillä muun muassa Kickerin mukaan saksalainen ansaitsee kahden kauden aikana 7,5 miljoonan euron nettovuosipalkkaa. Palkka on samalla tasolla Robert Lewandowskin ansioiden kanssa.

– Sandro Wagner lähestyi meitä ja pyysi siirtoa. Hän sai erittäin houkuttelevan tarjouksen Kiinasta ja vastasimme hänen toiveeseensa, Bayernin urheilujohtaja Hasan Salihamidzic kommentoi siirtoa.

Tianjin Tedaa valmentaa saksalainen Uli Stielike. Kyseessä on Sandro Wagnerin ensimmäinen pesti Saksan ulkopuolella.

Münchenissä syntynyt ja kasvanut Wagner on Bayernin oma kasvatti, joka debytoi Saksan A-maajoukkueessa 29-vuotiaana vuonna 2017. Hän oli mukana voitokkaassa Confederations Cupin joukkueessa kesällä 2017, mutta ei mahtunut Saksan viime kesän MM-joukkueeseen. Wagner ilmoitti vetäytyvänsä maajoukkueesta kisaryhmästä putoamisen jälkeen. Kahdeksan maaottelun saldoksi jäi viisi tehtyä maalia.

Wagner oli mukana Saksan voittoon päättyneissä vuoden 2009 alle 21-vuotiaiden EM-kisoissa, joissa hän pelasi myös Suomea vastaan. Hän teki 4-0 -voittoon päättyneessä loppuottelussa Englannin verkkoon kisojen ainoat kaksi maaliaan.

Wagnerin lähdön myötä Bayern Münchenin kokoonpanossa ei ole Robert Lewandowskin lisäksi ketään muuta puhdasta kärkimiestä. Piikissä voidaan peluuttaa myös Thomas Mülleriä tai Serge Gnabrya, mutta on mahdollista, että Bayern iskee vielä siirtomarkkinoilla ennen huomisiltaista siirtotakarajaa.

OptaFranz

@OptaFranz
104 - Sandro #Wagner has scored every 104 minutes in all competitions since returning to #FCBayern in January 2018, only Robert #Lewandowski (88 minutes) had a better record. Farewell.