KuPS vahvisti tiistaiaamuna jo pidempään velloneet huhut keskuspuolustaja Juho Pirttijoen paluusta keltapaitoihin. 22-vuotias Pirttijoki pelasi jo viime syyskaudella Kuopiossa lainalla Allsvenskanin GIF Sundsvallista, mutta nyt hän siirtyy KuPS:iin pysyvällä siirrolla. Pirttijoen sopimus on kaksivuotinen.

Viime kaudella Pirttijoelle kertyi KuPS:n pronssijoukkueessa kymmenen liigaottelua ja kaksi europeliä.

– On upeata päästä täysillä joukkueen mukaan heti alusta asti. Kroppani on paremmassa kunnossa kuin koskaan aiemmin. Kuopion Palloseuran pelaajisto, valmennus ja taustat ovat huippuluokkaa ja odotan innolla työntekoa joukkueen kanssa. Jatketaan siitä heti kauden alusta, mihin syksyllä jäätiin, niin ainoa ja oikea lopputulos on Veikkausliigan mestaruus, Pirttijoki täräyttää KuPS:n kotisivuilla.

Kuopion Palloseura

@KuPS1923
TERVETULLOO TAKAS!

Kuopion Palloseuraa vahvistaa joukkuettaan hankkimalla A-maajoukkuepuolustaja Juho Pirttijoen Allsvenskan-seura GIF Sundsvallista. #KuPS #veikkausliiga

Lue lisää: kups.fi/fi/uutiset/a-m…

Toijalan Pallossa ja Hakassa jalkapallo-oppinsa saanut Pirttijoki debytoi A-maajoukkueessa viime vuonna. Markku Kanerva valitsi Pirttijoen myös Qatarin harjoitusleirille tammikuussa, mutta puolustaja ei pystynyt pelaamaan harjoitusotteluissa lievän takareisivamman takia.

Pirttijoki debytoi Veikkausliigassa HIFK:n riveissä kaudella 2016 KuPS:ia nykyisin luotsaavan Jani Honkavaaran alaisuudessa. Kaudeksi 2017 hän siirtyi Helsingistä Sundsvalliin.

[readmore from=Kups]

– Olen todella iloinen tästä sopimuksesta, koska se oli kovan työn takana. ”Pirtin” tulon myötä käänsimme kurssimme, kun saimme puolustuspelaamiseen vakautta. Hän on vahva ja ulottuva puolustaja, joka dominoi ilmatilaa, Honkavaara kuvailee.

– Hänellä on myös johtajan ominaisuuksia, mikä auttaa puolustuspelin organisoinnissa. Odotan häneltä erityisesti tehoja myös hyökkäyspään erikoistilanteissa.

Sundsvallin urheilujohtaja Urban Hagblom vahvisti Sundsvalls Tidningille, että seura sai Pirttijoesta KuPS:lta siirtokorvauksen. Suomalaisella oli sopimusta vielä kauden verran jäljellä. Siirtosumman suuruutta seurat eivät aio julkisuuteen paljastaa.

– Se on GIF:in ja KuPS:n kannalta hyvä ratkaisu, ja Pirttijoki voi jatkaa kehittymistään. Hän on fantastinen kaveri ja toivotamme hänelle valtavasti onnea, Hagblom lisäsi.

Uutista päivitetty maininnalla siirtokorvauksesta 29.1. klo 11.15.