Samir Nasri pelkäsi uransa olevan ohi, kun hän kärsi 18 kuukauden pelikieltoa dopingrikkomuksesta.

Nasri, 31, kävi joulukuussa 2016 Yhdysvaltojen Los Angelesissa klinikalla, jossa hän sai suonensisäistä hoitoa, mikä rikkoi Maailman antidopingtoimiston Wadan sääntöjä.

Hän sai ensin kuuden kuukauden pelikiellon, jota jatkettiin myöhemmin vuodella. Hieman ennen pelikieltonsa päättymistä Nasri aloitti harjoittelun West Hamissa, jonka kanssa hän teki loppukauden kattavan sopimuksen joulukuussa.

Nasri palasi pelikentille viime viikolla, kun West Ham voitti FA Cupissa Birminghamin 2-0. Lauantaina luvassa on sarjaottelu hänen entistä seuraansa Arsenalia vastaan.

– Olen yhä pettynyt, koska en ottanut mitään ainetta. Vitamiinin annostus oli vain liian suuri. Olisin voinut tehdä sen kahdessa päivässä, mutta tein sen vain yhdessä, joten kadun sitä, koska olin sairas. Minulla oli resepti lääkäriltä, mutta sitä ei ole vieläkään hyväksytty, kommentoi Nasri Sky Sportsille.

– Menetin vuoden urastani. Yhdessä vaiheessa puhuttiin neljän vuoden pelikiellosta. Päässäni liikkui paljon asioita. Luulin urani olevan ohi, joten olen onnekas, kun sain tämän toisen mahdollisuuden.

– Se oli urani huonoin kokemus. Se oli maailman huonoin tunne.

– Jos ei ole perheen ja ystävien tukea, uskon todella, että siinä voi vajota masennukseen, koska sinulta viedään pois asia, jota rakastat eniten. Sitä ei tiedä, pystyykö siihen enää.

Nasri näkee myös kolikon kääntöpuolen.

– Se teki minusta paremman ihmisen, ja nyt näen asiat eri tavalla. Sitä ei välillä ymmärrä, kuinka siunattu onkaan, kun saa tehdä tätä työkseen.

– Nyt vain etenen päivä kerrallaan, yritän nauttia täysin siemauksin ja yritän olla mahdollisimman ammattimainen, jotta voin auttaa joukkuekavereitani, koska luulin yhdessä vaiheessa menettäneeni sen.

Nasri uskoo, että hänestä on yhä pelaamaan huipputasolla.

– Kuka uskoo sinuun, jos et itse tee sitä? Olen itsevarma kaveri, ja jalkapallon pelaaminen on kuin polkupyörällä polkeminen. Kun opit sen kerran, osaat sen aina.

– Minun pitää vain päästä takaisiin kuntoon, ja siinä se, mutta haluan todistaa itselleni jotain, todistaa, että olen taas täällä.

Nasri on aiemmin urallaan pelannut, Marseillessa, Arsenalissa, Manchester Cityssä, Sevillassa ja Antalyasporissa. Hän pelasi 41 ottelua Ranskan A-maajoukkueessa, josta hän jättäytyi lopullisesti pois vuonna 2014 jäätyään sivuun MM-kisajoukkueesta.