Englannin Kakkosliigan Crewe Alexandran maalivahtivalmentaja povaa William Jääskeläiselle kirkasta tulevaisuutta.

Jääskeläinen, 20, torjui lauantaina viidennen pilkkunsa Nantwich Townille, jossa hän pelaa lainalla Englannin seitsemännellä sarjatasolla. Ottelu Gainsborough Trinityä vastaan päättyi 0-0-tasapeliin.

Crewe Alexandran maalivahtivalmentaja Fred Barberin mukaan Wlliamissa on paljon samaa kuin isässään Jussi Jääskeläisessä, joka pelasi 56 ottelua Suomen A-maajoukkueessa ja esiintyi yli 400 kertaa Valioliigassa.

– Olen aina pitänyt Willistä. Hän oli 10-vuotiaana valmennuksessani Boltonissa, kommentoi Barber Cheshire Livelle.

– Hänen isänsä halusi hänen menevän Suomeen pelaamaan miesten pelejä. Minä sanoin, että ”voimmeko pitää hänet, jos pidämme hänestä?”

– Hänen isänsä pähkäili ja pähkäili, joten saadaksemme hänet Creween lupasimme, että hän tulee pelaamaan miesten peleissä, ja niin hän on pelannutkin.

– Uskon, että Willistä tulee huippumaalivahti. Näen hänessä paljon samoja asioita kuin hänen isässään. Hän tekee kovaa töitä ja hän on keskittynyt.

William Jääskeläinen allekirjoitti viime kesänä kolmen vuoden sopimuksen Crewe Alexandran kanssa. Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Juha Malinen valitsi Jääskeläisen mukaan tammikuun leirille, jossa Pikkuhuuhkajat kohtaavat Eerikkilässä Ilveksen ja Turun Palloseuran.