Topparilupaus Aapo Halme teki debyyttimaalinsa Leedsissä

© Kuva: Getty Images

20-vuotias topparilupaus Aapo Halme teki sunnuntai-iltapäivänä ensimmäisen maalinsa Leedsin edustusjoukkueessa FA Cupin vierasottelussa Queen’s Park Rangersia vastaan.

QPR siirtyi ottelussa 1-0 -johtoon Aramide Otehin rankkarimaalilla 22. minuutilla, mutta Halme toi Leedsin tasoihin vain reilut kaksi minuuttia myöhemmin. Kotijoukkueen maalivahti Matt Ingram sylki eteensä Lewis Bakerin ampuman vapaapotkun, ja suomalaispuolustaja oli kärppänä paikalla siirtämässä pallon maalin edustalta verkkoon.

Halme on ollut pelissä muutenkin näkyvästi esillä, sillä artikkelia kirjoitettaessa hän on toistaiseksi ottekun ainoa varoitettu pelaaja. Suomalainen on myös katkonut hyvin QPR:n hyökkäyksiä ja blokannut muutaman laukauksen.

Ottelun avausjakso päättyi 1-1, ja toinen puoliaika on yhä kesken.

Halme on pelannut tällä kaudella neljässä Leedsin Mestaruussarjan ottelussa, joista kahdessa hän on ollut joukkueen avauskokoonpanossa. Leedsin neljä edellistä ottelua hän oli seurannut kokonaan vaihtopenkiltä, mutta FA Cupissa Halme pääsi alusta lähtien antamaan näyttöjä valmentaja Marcelo Bielsalle.

Päivitys uutiseen 6.1. kello 18. Halme otettiin vaihtoon ensimmäisen puoliajan jälkeen, ja Leeds hävisi ottelun lopulta maalein 1-2. Näin Halmeen maali jäi Leedsin koko kauden ainoaksi FA Cupissa.